Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Almtuna
AIS

Matchguide: Viktiga matcher kring strecken

22 februari 2019 10:00

Fredag och tre matcher i Sveriges mest underhållande liga! Rider Almtuna vidare på segern senast? Bryter Tingsryd sin långa bortasvit? Hakar Björklöven på i kampen om åttondeplatsen? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 Västervik - Tingsryd, Plivit Trade hallen
19.00 Oskarshamn - Almtuna, Be-Ge Hockey Center
19.00 Pantern - Björklöven, Malmö Isstadion

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Västervik mot Tingsryd ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Victor Öhman, Västervik, och Kim Tallberg, Tingsryd.
» Spelarkorrarna Alexander Lindqvist-Hansen, Västervik, och William Romfors, Tingsryd, bjuder på inside-material.
» I första pausen gästar Joakim Englund studion och pratar om Västerviks säsong.
» I andra pausen bjuder C More-experten Mike Helber på det hetaste från HockeyAllsvenskan den gångna veckan.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

VÄSTERVIK - TINGSRYD

Kamp kring streck gäller för både Västervik och Tingsryd, om än olika streck.
Västervik ligger nia i tabellen och är bara två pinnar efter Södertälje som innehar åttondeplatsen i tabellen som innebär spel i Slutspelsserien.
Västervik är också i bra form med två raka segrar och poäng i åtta av nio hemmamatcher (där enda poängtappet var en uddamålsförlust).
Tingsryd föll i den så viktiga streckmatchen mot Almtuna senast. Smålänningarna parkerar precis ovanför negativa kvalstrecket och är nu bara en pinne före jagande Almtuna.
Noterbart är att Tingsryd står på åtta (!) raka bortaförluster, samtliga dessutom nollpoängare.
– Vi måste åka dit med en helt annan energi och spela den hockeyn vi är vana vid att spela. Vi måste hitta tillbaka till den bortaformen vi hade innan jul och nyår, säger Tingsryds tränare Larry Pilut till smp.se.
– Vi vet att de har ett bra flow och vi måste spela ett tight försvarsspel och vi måste sätta de chanser vi får precis som med vilken bortamatch som helst.
Lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen och Västervik har vunnit båda matcherna.

Noterat:
» Västervik får tillbaka Philip Rondahl som missade förra matchen på grund av sjukdom. Niklas Folin och Jens Holmström saknas fortfarande.
» Tingsryd matchar samma lag som senast. Martin Rewáy är kvar på frånvarolistan.

» Läs mer på Västerviks hemsida

OSKARSHAMN - ALMTUNA

Almtuna vann "måstematchen" mot Tingsryd senast. Det innebär att nästjumbon nu bara är en poäng efter Tingsryd ovanför negativa kvalstrecket med fem omgångar kvar att spela.
– Det var en sjukt viktig seger, säger backen Per Svensson till barometern.se.
Svensson menar att laget fått in bra energi av nye tränaren Nicklas Falk:
– Insatserna har varit bättre även om det varit några plumpar. Vi är mer tydliga i spelet mot varandra och det har varit lättare att läsa av.
Ikväll väntar tuff bortamatch mot serietvåan Oskarshamn. Lagen har mötts två gånger under säsongen och Oskarshamn har vunnit båda: 4-0, 7-2.
Hemmalaget har dock haltat en del på slutet. IKO står på fyra raka nederlag och har bara bärgat en poäng på de fyra matcherna.
– Vi tittar bakåt i olika matcher och försöker lyfta på de stenar som varit anledningen till att det varit lite skralare med poäng på slutet, säger tränaren Håkan Åhlund till Oskarshamns hemsida.
– Almtuna slåss med näbbar och klor vid ett annat streck i tabellen och jag hoppas att vi är bredda på vad som väntar. Vi måste upp i vår prestation, då kan detta blir bra.

Noterat:
» Oskarshamn saknade Arsi Piispanen på grund av en skada senast. Beslut om medverkan ikväll tas under dagen, skriver barometern.se.
» Almtuna saknar Jesper Mångs och Tobias Hage som är borta resten av säsongen. Det finns också frågetecken för Oscar Milton, skriver Almtunas hemsida.

» Läs mer på Oskarshamns hemsida
» Läs mer på Almtunas hemsida

PANTERN - BJÖRKLÖVEN

Ikväll möts Pantern och Björklöven som ligger elva och tia i tabellen, men som krigar kring olika streck. Det skiljer nämligen sex poöng mellan lagen.
Pantern har bara tagit en trepoängare på de femton senaste matcherna, men har ändå poäng i nio av kamperna så tar enstaka pinnar här och där. Senast var det enorm besvikelse efter 1-4-torsken mot Västervik.
– Vi visar upp en sida som jag inte sett på grymt länge, säger tränaren Viktor Stråhle till sydsvenskan.se om insatsen där.
Malmö-laget är indraget i bottenstriden med blott tre poäng ner till Almtuna under negativa kvalstrecket.
Björklöven jagar åttondeplatsen i sammandraget och är just nu tre poäng efter Södertälje. Laget föll med 1-4 mot Karlskoga senast.
– Nu ska vi ta oss ner till Malmö och jag vill se en desperation i 60 minuter mot Pantern, det finns ju ingenting annat, säger tränaren Joakim Fagervall till Björklövens hemsida.

Noterat:
» Pantern spelade utan Ruben Rampazzo, Valentin Pilet och Simon Ericsson senast.
» Björklöven hade inte med Mikko Pukka, Jonas Emmerdahl, Alexander Hellström, Jacob Andersson, Cody Murphy och Marcus Jonsson i förra matchen.
» Panterns Villiam Haag har gjort poäng i sex raka matcher.