Hemma
AIK
AIK
Borta
Almtuna
AIS

Almtuna till kval efter galen dramatik i slutet

8 mars 2019 22:20

Almtuna tvingas till spel i Kvalserien till HockeyAllsvenskan efter galen dramatik i matchen mot AIK. Almtuna släppte in 4-4 med fem (!) sekunder kvar - och tappade därmed tolfteplatsen i tabellen.


BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Sista omgången bjöd på galen dramatik i bottenstriden.

Almtuna hade en 4-3-ledning mot AIK och var i det skedet ovanför det negtiva kvalstrecket och därmed klara för spel i HockeyAllsvenkan till nästa säsong, men med bara fem (!) sekunder kvar så kunde AIK kvittera till 4-4.

Det målet innebar att Almtuna halkade under negativa kvalstrecket - och när Tingsryd i samma veva avgjorde på övertid mot Oskarshamn så stod det klart att Almtuna tvingas spela Kvalserien till HockeyAllsvenskan för att hålla sig kvar.

Att Almtuna till slut vann med 5-4 efter straffar spelade ingen roll.

Det är dock små marginaler. Tingsryd och Almtuna stannade på samma antal poäng, men Almtuna hamnade efter på grund av två måls sämre differens i målskillnaden (-32 mot Tingsryds -30).

Noterbart är att Almtuna är ett av blott tre lag (Karlskoga och Oskarshamn de övriga) som spelat alla säsonger i HockeyAllsvenskan sedan ligan drog igång 2005.

AIK var redan innan matchen klara seriesegrare. Laget hade chansen att slå nytt allsvenskt poängrekord under en och samma säsong, men stannade på 109 poäng och fick därmed nöja sig med att tangera det gamla rekordet.

MATCHFAKTA

AIK - ALMTUNA 4-5 (PS)
Periodsiffror: 0-1, 0-1, 4-2, 0-0, 0-1
Skott: 34-27

Målskyttar AIK: Garry Nunn 2, Philip Broberg, Daniel Muzito-Bagenda

Målskyttar Almtuna: Viktor Hertzber 2, Victor Rollin Carlsson, Oscar Milton, Alexander Lunsjö

Statistik: AIK - Almtuna

DOMARRUMMET


BILDER

HIGHLIGHTS


SOCIALA MEDIER