Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
AIK
AIK

Joakim Hillding sköt två mål när IKO kvitterade

13 mars 2019 21:40

Joakim Hillding sköt två mål när Oskarshamn hemmavann mot AIK vilket betyder att HockeyAllsvenska Finalen är utjämnad till 1-1 i matcher.


BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Oskarshamn har kvitterat HockeyAllsvenska Finalen till 1-1 i matcher mot AIK. Smålänningarna 3-1-vann i Be-Ge Hockey Center.

IKO-kedjan med Joakim Hillding, Nicklas Heinerö och Matias Sointu producerade alla tre målen för hemmalaget som vände 0-1-underläge till 3-1-övertag i den tredje perioden.

– Vi gör en bra tredjeperiod och vår "line" var på hugget idag, säger Nicklas Heinerö till C More, och var så klart extra nöjd med den starka tredjeperioden:

– Vi har visat styrka där många gånger under säsongen. Vi vet att har det i oss. Det här skapade en bra känsla.

"Försökte vara kylig"

AIK tog ledningen med 1-0 i början av den andra perioden. Jesper Frödén tog ett skott och Sam Marklund petade in returen.

AIK drabbades sedan av ett matchstraff på Fredric Weigel och Oskarshamn fick spela fem minuter i powerplay i slutet av andra och början av tredje perioden. Där fick hemmalaget inte in några mål, men utdelningen kom ändå till slut.

IKO vann ett gäng närkamper, Joakim Hillding drog med sig pucken och kunde från sin position i slottet dra in trissan i krysset fram till 1-1.

Med bara tre minuter kvar så svarade Nicklas Heinerö för en fin individuell prestation. IKO-forwarden fick pucken i hörnet, drog en AIK-back, vandrade in i skottsektorn, höll i trissan och rundade Johannes Jönsson innan han la in 2-1 i mer eller mindre tom bur.

– Jag försökte vara kylig där, säger Heinerö.

Hillding satte två mål

Hillding satte sedan 3-1 i tom bur med sitt andra mål för kvällen.

– Vi hade bestämt att vi skulle göra en bättre match än senast. Skönt att komma hem på hemmaplan och få hjälp av den fantastiska publiken. Fantastiskt att vi klarar av det så bra som vi gör, säger Joakim Hillding till C More, och pekar på den stora skillnaden jämfört med 1-5-förlusten i måndags:

– Energin var annorlunda idag. Vi hjälpte varandra bättre.

Match tre spelas på Hovet på fredag.

– Jag tycker att vi var bra tills vi fick femman. Sedan blev det jobbigare. Vi gjorde inte vår bästa sistaperiod. Det var inte helt bra. Vi kom hit och spelade med bra attityd och pondus i 38 minuter, det tar vi med oss, säger AIK-tränaren Tomas Mitell till C More.

MATCHFAKTA

OSKARSHAMN - AIK 3-1
Periodsiffror: 0-0, 0-1, 3-0
Skott: 36-27

Målskyttar Oskarshamn: Joakim Hillding 2, Nicklas Heinerö

Målskyttar AIK: Sam Marklund

Statistik: Oskarshamn - AIK

BILDER

HIGHLIGHTS


SOCIALA MEDIER