Hemma
Timrå
TIK
Borta
Oskarshamn
IKO

Matchguide: Nu inleds Direktkvalet till SHL!

27 mars 2019 10:00

Idag startar Direktkvalet till SHL med den första matchen mellan Timrå och Oskarshamn. Fortsätter Christoffer Rifalk att storspela för Oskarshamn?


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.30 Timrå - Oskarshamn, NHK Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Timrå mot Oskarshamn i ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Anton Wedin, Timrå, och Joakim Thelin, Oskarshamn.
» Dags för nästa del i "Wargen Kommer". Den här gången har Fredrik Warg stämt träff med Timrås sportchef Kent "Nubben" Norberg.

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

TIMRÅ - OSKARSHAMN

Ifjol gjorde Timrå en häftig resa. Laget var inte topptippat men vann både HockeyAllsvenskan och HockeyAllsvenska Finalen, och lyckades därefter besegra Karlskrona i en sju matcher lång batalj i Direktkvalet till SHL.
Lika bra har det inte gått i SHL i vinter. Timrå blev sist och tvingas därmed till spel i Direktkvalet till SHL igen.
Nu ställs laget mot Oskarshamn som gjort en liknande resa som man själva gjorde ifjol. Få trodde på Oskarshamn inför den här säsongen men smålänningarna har gjort en strålande vinter och kliver in i Direktkvalet till SHL med allt att vinna, precis som Timrå gjorde ifjol.
Laget och är också stärkt av vinsten i HockeyAllsvenska Finalen mot AIK.
– Det är skönt att det drar igång nu. Vi har fått suga åt oss av förra seriens sötma efter att ha slagit ut AIK. Vi tömde oss på energi där och nu har vi laddat upp med bra träningar och någon ledig dag så vi är fulladdade. Det finns absolut ingen mättnad hos spelarna utan nu börjar det roligaste på hela säsongen, säger IKO-tränaren Håkan Åhlund till klubbens hemsida.
– Vi möter ett lag som är högre rankat så det är ganska självklart att vi slår ur underläge och vi får ta det därifrån med ödmjukhet och hårt jobb. Vi vet att vi ska möta Timrå minst tolv perioder och det gäller att investera över tid och ha tålamod.
Timrå har vilat en tid sedan SHL-säsongen tog slut:
– Det känns bra att komma igång, vi har varit klara för kvalspel en längre tid och har kunnat förbereda oss, säger TIK-tränaren Fredrik Andersson till klubbens hemsida.
– Oskarshamn har visat att de är ett skickligt lag så det kommer bli en tuff utmaning för oss. Vi måste framförallt spela vårt eget spel.

Noterat:
» Timrå saknar Emil Berglund och Patrik Blomberg. Dessutom finns frågetecken för Filip Hållander som varit sjuk, skriver st.nu. Troligen finns tio backar och femton forwards att välja mellan, så det blir tuff konkurrens om platserna.
» Oskarshamn saknar alltjämt backen Emil Carnestad.

» Läs mer på Timrås hemsida
» Läs mer på Oskarshamns hemsida