Hemma
Mora
MIK
Borta
Leksand
LIF

Smakstart för Leksand i slaget om Siljan

28 mars 2019 22:30
Smakstart för Leksand i Direktkvalet

Leksand fick en drömöppning i Direktkvalet till SHL mot Mora. Gästerna vann rond 1 i daladerbyt med 3-5 och leder därmed matchserien.


BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Leksand mot Mora i direktkval för tredje året i rad, och inledningen på matchserien blev precis så dramatisk som spåtts på förhand. Till slut var det Leksand som lyckades dra det längsta strået, men de fick slita för segern.

Mora var det bästa laget inledningsvis. Hemmalaget tryckte under långa perioder tillbaka sina gäster och sköt hela 20 skott på mål under den första perioden. Men målvakten Axel Brage fortsatte visa fin form mellan Leksands stolpar och höll tätt under första 20. Istället var det Leksand som gjorde målen.

Jon Knuts kontrade in 0-1 i numerärt underläge efter 4:25 och med 35 sekunder kvar av perioden hittade Mattias Ritola Linus Persson som stötte in 0-2 för Leksand. Perssons skott var Leksands fjärde i perioden.

Två snabba från Leksand

De flesta trodde nog att Mora skulle sätta samma fart i inledningen av mittperioden. Men Leksand lyckades få stopp på hemmalaget samtidigt som de fortsatte vara effektiva framåt. Inom loppet av 1:37 satte Daniel Gunnarsson och Anton Karlsson varsitt mål och gästerna hade plötsligt en 0-4-ledning.

Mora växte tillbaka in i perioden och fick till slut till en reducering. Målet skickade Sebastian Hartmann in efter en något rörig situation framför Leksandkassen.

Hartmanns mål gav Mora energi inför den sista tredjedelen. Matchbilden blev snarlik den som var i period ett. Mora skapade chanserna medan Leksand och Brage försvarade sig. Skillnaden var att Mora fick utdelning.

Mora nära upphämting

John Persson reducerade till 2-3 efter 7:15 och knappt fyra minuter senare hittade Matt Bailey rätt till 3-4. Mora-målen gav matchen nerv och hemmalaget skapade också lägen för att kvittera, men återigen var Brage med på noterna.

– Man har blivit bortskämd av hans insatser på slutet. Han var grym som vanligt, säger Martin Karlsson till C More om sin målvakt.

Mora tog ut målvakten Janne Juvonen i slutet av matchen, men då gjorde Martin Karlsson 3-5 i tom kasse och säkrade segern för Leksand. Segern var Leksands elfte i rad.

– Vi har kul just nu. Vi krigar för varandra och det tycket jag syns, framför allt i första perioden, säger Karlsson.

– Det här var bara första matchen. Vi gjorde en bra forcering på slutet och fick göra mål, säger Moras tränare Mats Lusth

Match 2 spelas i Leksand på lördag.

MATCHFAKTA

MORA - LEKSAND 3-5
Periodsiffror: (0-2, 1-2, 2-1)
Skott: 38-26

Målskyttar Mora: Sebastian Hartmann, John Persson, Matt Bailey

Målskyttar Leksand: Jon Knuts, Linus Persson, Daniel Gunnarsson, Anton Karlsson, Martin Karlsson

Statistik: Mora - Leksand

HIGHLIGHTS


SOCIALA MEDIER