Hemma
Leksand
LIF
Borta
Mora
MIK

Leksand höll undan och tog ny vinst mot Mora

30 mars 2019 21:15

Leksand höll återigen undan för ett jagande Mora och vann i Tegera Arena. Därmed har Leksand 2-0 i matcher inför fortsättningen.


BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Leksand fortsätter att vinna.

Dalalaget slog tillbaka Mora med 4-3 inför ett kokande Tegera Arena. Det innebär att laget har tolv raka segrar, att man alltjämt är obesegrade i Fristads Hockey Challenge och framförallt att man har 2-0 i matcher mot Mora.

– En skön kämpaseger idag igen. De kom lite nära i slutet men vi krigar och offrar oss och vinner andra matchen, säger lagkaptenen Martin Karlsson till C More.

Andra matchen liknade i mångt och mycket den första matchen: Leksand fick en kanonstart, fick en stor ledning att spela på, Mora knaprade sig nära och det blev dramatiskt på slutet.

Redan efter 27 sekunder så drog Andrew Rowe på sig ett matchstraff och Leksand fick spela fem minuter i powerplay. Då dunkade Mattias Ritola in 1-0.

"Bra match rakt igenom"

I den andra perioden spädde Leksand på ledningen. Thomas Valkvä-Olsen pricksköt in 2-0 på straff och Jon Knuts bröt ett uppspel och serverade sedan Jesper Ollas som bombade in 3-0.

Leksand hade till synes kontroll på matchen. Då svarade Mora med två snabba mål. Viktor Amnér glömdes bort i slottet och tryckte in 1-3 och Jonathan Carlsson fyllde på i ett anfall och kunde sopa in sin egen retur fram till 2-3.

I början av den tredje perioden svarade Anton Karlsson för en fin prestation. Han bröt in i zon, vickade sig fram och sprätte in ett backhandskott i bortre krysset fram till 4-2.

Ryan Johnston 3-4-reducerade för Mora - och gästerna jagade sedan förgäves ett kvitteringsmål.

– Jag tycker att vi gör en bra match rakt igenom. Vi släpper ett par mål, det är slarv, men vi reder upp det som lag och det är starkt, säger Anton Karlsson till C More.

Press på Mora

Hemmalaget hyllade också hemmafansen. Det var fullsatt i Tegera Arena.

– Med det stödet vi har i arenan idag är det roligt att spela, säger Martin Karlsson.

Mora är nu pressade inför tredje matchen i Jalas Arena på måndag.

– Vi måste ta nästa match, den pressen ligger på oss nu, säger Mora-coachen Mats Lusth till C More, och fortsätter:

– Vi har många som måste steppa upp. Första matchen hade det varit ett längre uppehåll och var lite spänt, men det borde ha släppt nu. Powerplay måste lyfta. Vi måste hitta lösningar där. Vi har så skickliga spelare att vi ska kunna nyttja det bättre.

MATCHFAKTA

LEKSAND - MORA 4-3
Periodsiffror: 1-0, 2-2, 1-1
Skott: 36-24

Målskyttar Leksand: Mattias Ritola, Thomas Valkvä-Olsen, Jesper Ollas, Anton Karlsson

Målskyttar Mora: Viktor Amnér, Jonathan Carlsson, Ryan Johnston

Statistik: Leksand - Mora

HARALDS TOPP 3


BILDER

HIGHLIGHTS


SOCIALA MEDIER