Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Timrå
TIK

Oskarshamn vann och utjämnade matchserien

29 mars 2019 22:45

Sudden death i första matchen. Sudden death i andra matchen. Den här gången drog Oskarshamn längsta strået mot Timrå och därmed är matchserien utjämnad.


BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Oj, vilken dramatik Timrå och Oskarshamn har bjudit på i de två första matcherna i Direktkvalet till SHL.

Den första matchen gick till sudden death. Då vann Timrå.

Den andra matchen gick också till sudden death. Då vann Oskarshamn.

Lagkaptenen Jonas Engström tryckte in 3-2-målet efter sju minuter av den fjärde perioden. Ett mål som fick ett fullsatt Be-Ge Hockey Center att explodera.

– Det är grymt, det var vår tur att dra längsta strået, skönt att få in den pucken, säger Jonas Engström till C More.

– Det här kan bli en lång och rolig serie.

Oskarshamn tryckte på

Den första och andra matchen var skrämmande lika när det gällde slutfasen av matcherna.

I första matchen så tog Oskarshamn ledningen med 4-3 när det återstod mindre än två minuter, men Timrå lyckades kvittera med tretton sekunder kvar. Den gången sköt Anton Wedin ett skott som studsade via Vilmos Gallos byxa och in i mål.

I andra matchen tog Oskarshamn ledningen med 2-1 med knappt tre minuter kvar. Nolan Zajac tog ett skott i powerplay och framför kassen kunde Jonas Engström snappa upp returen, iskallt runda Niklas Svedberg och lägga in pucken.

Timrå lyckades dock kvittera igen. Denna gång med 41 sekunder kvar. Anton Wedin drev upp pucken, kom bakom buren, kastade in trissan framför mål där den studsade via ett IKO-knä och in i nät.

Tufft för Oskarshamn som var spelmässigt bättre under tre perioder, men som hade svårt att få hål på en storspelande Niklas Svedberg.

I fjärde perioden pumpade Timrå på och skapade ett par kanonchanser.

Sedan avgjorde alltså Jonas Engström med sitt andra mål. Joakim Hillding spelade in pucken framför buren, Nicklas Heinerö skarvade till Engström som hittade bortre krysset.

– Starkt av oss att komma tillbaka, säger Engström.

Utjämnat i matchserien

Därmed är matchserien utjämnad till 1-1 i matcher.

– Vi har tålamod hela matchen, vågar spelar vårt spel, är uppoffrande framför kassen. Det lönar sig. Det är skönt, säger IKO-målvakten Christoffer Rifalk till C More.

Timrå-tränaren Fredrik Andersson var inte speciellt nöjd.

– Alltid surt att förlora. I förlängningen skapade vi tillräckligt för att kunna vinna, men i matchen i stort så tävlade Oskarshamn bättre än oss idag. De vann närkampsspelet som är så viktigt. Vi borde kunnat släppa lite nerver eftersom vi vann hemma, men vi har en anspänning i det vi gör och det gör att vi blir långsamma i spelet.

En otäck situation inträffade i mittperioden. Timrå-forwarden Johannes Salmonsson, som avgjorde första matchen i sudden, tappade skäret och åkte in i sargen, och fick sedan olyckligt IKO-backen Isak Pantzares knä i ansiktet. Salmonsson bars ut med bår och kördes till sjukhus.

– Han har varit i kontakt med sin familj, men jag har ingen mer status, säger Fredrik Andersson.

MATCHFAKTA

OSKARSHAMN - TIMRÅ 3-2 (OT)
Periodsiffror: 0-0, 1-0, 1-2, 1-0
Skott: 41-34

Målskyttar Oskarshamn: Jonas Engström 2, Joakim Hillding

Målskyttar Timrå: Filip Hållander, Anton Wedin

Statistik: Oskarshamn - Timrå

MIKE TOPP 3


BILDER

HIGHLIGHTS


SOCIALA MEDIER