Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Timrå
TIK

Oskarshamn storvann och utjämnade serien

2 april 2019 22:15

Tre mål på tio minuter i den tredje perioden bäddade för Oskarshamn som vann det fjärde mötet mot Timrå med 5-2. Nu är matchserien lika på två.


BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Precis som i de tre inledande matcherna blev match fyra till en början tight och målmässigt jämn tillställning. Först i tredje perioden kunde hemmalaget Oskarshamn avgöra och fixa 2-2 i matchserien.

Klockan stod på 1:52 i den tredje perioden när Matias Sointu satte sitt andra mål i matchen fram till 2-1. Efter 7:17 ökade John Dahlström på till 3-1 och med matchuret på 11:18 kom 4-1 genom Jonas Engström.

– Vi fortsätter det hårda jobbet, vi hade vår hemmaplan, ville kvittera och gör det fullt rättvist, säger Oskarshamns tränare Håkan Åhlund till C More.

Timrå reducerade strax därpå genom Filip Hållander, men Oskarshamn satte 5-2 bara minuten efter, återigen genom Dahström, och matchen var punkterad.

– Jag är oerhört besviken på den prestation vi gör över 60 minuter idag, säger Timrås tränare Fredrik Andersson.

Bortdömt mål

Första perioden var inte lika tempostark och intensiv som de tidigare tre matcherna.

Oskarshamn skapade flest chanser och hade också en puck inne. I slutminuten tog Jonas Engström köksvägen och returen lyckade sedan Joakim Thelin raka in. Men målburen var ur läge och målet dömdes bort efter videobedömning.

– Jag tycker att det är mål. Jag tycker att det är deras kille som rubbar målburen, men att den är tillbaka i läge när det blir mål, sa Thelin till C More i den första pausen.

Matchen tände till i andra

Mittperioden blev desto mer tempostark. Lagen bytte chanser och fick till varsitt mål. Oskarshamn tog lednignen efter 14:22 när Matias Sointu styrde in Jesper Dalroths skott från blå. Oskarshamn hade då haft spelet under ett par minuter och vaskat fram ett par heta målchanser.

Timrå reste sig dock, och med 1:01 kvar att spela fick Gustav Nielsen pucken i väsnterbacksposition och via Nicklas Heinerös skridsko lyckades han överlista Christoffer Rifalk i hemmakassen.

Sen kom tredje perioden och rycket från hemmalaget.

– De får 2-1 tidigt. Vi blir lite spända där och tyvärr är det många av spelarna som ska vända laget som inte är här idag, säger Fredrik Andersson.

Matchserien fortsätter i Timrå på torsdag. Än så länge är det hemmalagen som gått segrande ur matcherna.

MATCHFAKTA

OSKARSHAMN - TIMRÅ 5-2
Periodsiffror: 0-0, 1-1, 4-1
Skott: 28-23

Målskyttar Oskarshamn: Matias Sointu 2, John Dahlström 2, Jonas Engström

Målskyttar Timrå: Gustav Nielsen, Filip Hållander

Statistik: Oskarshamn - Timrå

BILDER

HIGHLIGHTS


SOCIALA MEDIER