Hemma
Mora
MIK
Borta
Almtuna
AIS

Matchguide: AIK-debut för Johan Eriksson

29 september 2019 10:00

Johan Eriksson förväntas göra debut för AIK i bortamatchen mot Tingsryd. Söndagen bjuder på totalt fyra matcher i HockeyAllsvenskan!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.00 Vita Hästen - Västervik, Himmelstalundshallen
15.00 Mora - Almtuna, Jalas Arena
17.30 Karlskoga - Timrå, Nobelhallen
17.30 Tingsryd - AIK, Nelson Garden Arena

VÄRT ATT VETA

» Efter tre raka vinster så åkte Västervik på säsongens första förlust senast när Kristianstad 2-0-vann i Plivit Arena.

» Vita Hästens Jesper Samuelsson är i kanonform. Centern har gjort sju poäng på de tre senaste matcherna.

» Västervik är just nu sämst i ligan i tekningscirkeln. Smålänningarna vinner "bara" 43,5 % av tekningarna. Vita Hästen är i samma statistik fyra i ligan med en vinstprocent på 53,2 %.

» Bottenmöte. Mora ligger näst sist och Almtuna sist i tabellen efter att ha spelat två respektive en poäng på fyra matcher.

» Mora har gjort minst mål i ligan, fyra mål på fyra matcher. Laget har också sämst skotteffektivitet då bara 5,4 % av skotten går in i mål.

» Det är oklart om Niki Petti och Jesper Ylivainio, som inte spelade senast för Mora, kan vara med idag. "Det är inget vi vet, så vi får se", säger tränaren Jeff Jakobs till hockeypuls.se. Almtuna får klara sig utan Hampus Harlestam som fick en smäll senast och som väntar svar efter en magnetkameraundersökning.

» Toppmöte mellan trean Karlskoga och tvåan Timrå, där Karlskoga vunnit tre av fyra matcher i inledningen och där Timrå ännu är obesegrade.

» Timrå-kedjan med Jonathan Dahlén, Albin Lundin och Jens Lööke är stekhet. Trion har kombinerat in 21 poäng på fyra matcher. Dahlén är bäst med tio poäng och han toppar också hela poängligan. Lundin har gjort mål i fyra raka matcher och har blivit tvåmålsskytt i de två senaste matcherna.

» Timrå-centern Tim Wahlgren, som missat tre matcher på grund av hjärnskakning, är aktuell för spel ikväll, enligt hockeypuls.se.

» Efter åtta raka segrar på försäsongen och två raka segrar i inledningen av serien så har Tingsryd nu förlorat två raka matcher.

» AIK, som vunnit en av fyra matcher hittills, spelar fjärde bortamatchen i följd.

» I fredags skrev AIK ett tvåmånaderskontrakt med Johan Eriksson. Forwarden, som ska ersätta skadade Kim Tallberg, väntas göra debut idag. Kuriosa? Eriksson inledde sin allsvenska karriär i just Tingsryd.