Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Almtuna
AIS

Matchguide: Ettan och tvåan möts i A3 Arena

9 oktober 2019 10:00

Det väntar "seriefinal" i Umeå när ettan Björklöven ställs mot tvåan Karlskoga. Onsdagen bjuder på sex heta och spännande matcher i HockeyAllsvenskan.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Södertälje - Vita Hästen, Scaniarinken
19.00 MODO - Almtuna, Fjällräven Center
19.00 Timrå - Västerås, NHK Arena
19.00 Västervik - AIK, Plivit Arena
19.00 Björklöven - Karlskoga, A3 Arena
19.00 Mora - Tingsryd, Jalas Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Björklöven mot Karlskoga ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Joe Cannata, Björklöven, och Filip Ahl, Karlskoga.
» Spelarkorrarna Fredric Andersson, Björklöven, och Alexander Anderberg, Karlskoga, bjuder på inside-material.
» I första pausen gästar Björklövens sportchef Per Kenttä studion.
» I andra pausen delar C More-experten Mike Helber ut ris och ros från veckan som gått.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

» Södertälje får tillbaka hela fyra spelare som inte spelade senast. Det handlar om backarna Marcus Oskarsson och Marcus Fagerudd samt forwardsen Martin Janolhs och Sebastian Bengtsson.

» Vita Hästen har två raka 1-2-förluster bakom sig. Noterbart är att fem av lagets sju matcher i höst slutat med uddamålsresultat.

» Södertäljes lagkapten Christopher Liljewall är i fin målform. Han har gjort mål i tre av de fyra senaste matcherna.

» MODO hemma och borta har varit två skilda lag hittills. Laget har tagit sju av nio möjliga poäng hemma, medan det bara blivit en pong av tolv möjliga på bortaplan.

» Almtuna har bara vunnit en av sju matcher hittills och parkerar på sistaplatsen i tabellen. Uppsala-laget är också enda laget i ligan som ännu inte gjort mål i powerplay.

» Almtuna får tillbaka Stefan Lassen som inte spelade senast, men saknar Mattias Granlund och Hampus Harlestam. Provspelaren Albin Kedbrant, ifjol i Brynäs J20-lag, gör allsvensk debut.

» Efter sex raka vinster så åkte Timrå på första förlusten senast när laget föll mot AIK på Hovet.

» Västerås är i bra form och har tagit tio av tolv möjliga poäng under de fyra senaste matcherna.

» Timrå-kedjan Jonathan Dahlén, Albin Lundin och Jens Lööke är hetast i HockeyAllsvenskan. Trion har kombinerat in 37 poäng på sju matcher. Dahlén toppar poängligan med 15 poäng och Lundin toppar skytteligan med åtta mål.

» Västervik inledde säsongen med tre raka vinster men har sedan åkt på fyra raka förluster där 1-9-nederlaget mot Karlskoga senast givetvis svider.

» Efter tre raka nederlag så bröt AIK sviten senast genom att 4-3-vinna mot dåvarande seriettan Timrå. Johan Porsberger var en av de stora matchvinnarna med tre gjorda mål.

» Västervik säsongslånade Lukas Wernblom från MODO förra veckan och han gjorde mål direkt i debuten mot Karlskoga. Idag gör han hemmadebut.

» Det här blir en "seriefinal" mellan ettan Björklöven och tvåan Karlskoga. En poäng skiljer mellan lagen och Karlskoga har vassare målskillnad, så laget som vinner den här matchen kommer vara serieledare efter åtta omgångar.

» Efter sex raka vinster så åkte Björklöven på säsongens första förlust senast när det blev ett 1-2-nederlag borta mot Kristianstad.

» Karlskoga är i fin målform. Laget har besegrat AIK med 6-1 och Västervik med 9-1 i de två senaste kamperna.

» Efter en trög säsongsstart så har Mora kommit igång och har tagit tre raka segrar. Toppkedjan med Emil Bejmo, Daniel Ljunggren och Johan Persson har stor del i framgången då de kombinerat in elva poäng i de tre segermatcherna.

» Vem kommer vakta buren i Tingsryd? Arvid Söderblom och Andreas Ljunggren har startat varannan match de fyra senaste omgångarna.

» Tingsryd tekar sämst i HockeyAllsvenskan med en vinstprocent på 44,2 %. Mora är fjärde bäst i ligan med en vinstprocent på 52,3 %.