Hemma
AIK
AIK
Borta
Björklöven
IFB

Matchguide: Mål i tre raka, Carl Wassenius?

11 oktober 2019 10:00

Carl Wassenius har gjort mål i två raka matcher, förlänger AIK-forwarden den sviten ikväll? HockeyAllsvenskan bjuder på fredagsunderhållning med totalt fem matcher!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Vita Hästen - Karlskrona, Himmelstalundshallen
19.00 AIK - Björklöven, Hovet
19.00 Kristianstad - MODO, Kristianstads Ishall
19.00 Tingsryd - Södertälje, Nelson Garden Arena
19.00 Västerås - Almtuna, ABB Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder AIK mot Björklöven ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Johan Porsberger, AIK, och Hardy Häman Aktell, Björklöven.
» Spelarkorrarna Oscar Milton, AIK, och Fredric Andersson, Björklöven, bjuder på inside-material.
» I första pausen visas en längre intervju med AIK-sportchefen Anders Gozzi.
» I andra pausen listar C More-experten Harald Lückner juniorerna i HockeyAllsvenskan som vi ska ha koll på den här säsongen.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

» Karlskrona är i fin form med tre raka segrar i bagaget. Senast tappade laget en 3-1-ledning till 3-3 i slutminuterna mot Kristianstad, men fick sista ordet via ett straffavgörande.

» Keepern Viktor Kokman höll nollan senast när Vita Hästen 2-0-vann mot Södertälje. Innan dess hade laget två raka förluster.

» Karlskronas Linus Karlsson har gjort poäng i fyra raka matcher.

» Efter bara en seger på de sex första matcherna så har AIK nu vunnit två matcher i rad: 4-3 mot Timrå och 3-2 mot Västervik. Carl Wassenius har gjort mål i de två senaste matcherna.

» Björklöven har inlett säsongen med sju vinster på åtta matcher och laget toppar HockeyAllsvenskan. Lagkaptenen Fredric Andersson har gjort fyra mål på de fyra senaste matcherna.

» Igår gjorde Björklöven klart med amerikanske centern Tyler Vesel. 25-åringen väntar på att alla papper ska bli klara innan han kan göra allsvensk debut.

» Robin Wallin har startat de tre senaste matcherna i Kristianstads målbur då Joel Gistedt saknats på grund av skada. Gistedt kommer vara borta en månad till och KIK letar just nu efter en ersättare. Wallin har dock storspelat sedan han fick chansen.

» Kan MODO få igång bortaspelet? Laget har tagit tio av tolv möjliga poäng hemma, men bara en av tolv möjliga poäng på bortaplan.

» MODO gjorde klart med kanadensaren Adam Tambellini igår. 24-åringen ansluter till truppen nästa vecka.

» Tingsryd levererar enligt ett mönster hittills: två vinster, två förluster, två vinster, två förluster. Betyder det att det blir två vinster nu?

» Södertälje har inlett säsongen med två vinster på åtta matcher, och har förlorat tre av de fyra senaste kamperna. Senast blev laget nollat på hemmaplan mot Vita Hästen.

» Ligans två sämsta lag i tekningscirkeln möts. Södertälje är näst sämst med en vinstprocent på 45,5 %, Tingsryd är sämst med en vinstprocent på 44,3 %.

» Västerås föll senast mot Timrå och lagets uddlöshet i offensiven är just nu största snackisen. "Det är inte bara spelarna, det är framför allt jag som måste hitta nycklar för dem. De skapar och vill mycket. Det är jag nöjd med. Sedan är inte powerplay bra nog", säger tränaren Thomas Paananen till hockeypuls.se.

» Almtuna ligger sist i tabellen efter att bara ha tagit en seger på åtta matcher. Senast föll laget med 0-5 mot MODO. Uppsala-gänget är alltjämt enda laget i ligan som inte gjort mål i powerplay.

» Västerås tekar bäst i HockeyAllsvenskan med en vinstprocent på 57,7 %.