Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Matchguide: Kan MODO förlänga galna sviten?

1 november 2019 10:00

MODO har tagit sju (!) raka trepoängare, förlängs sviten ikväll mot Mora? Fredagen bjuder på full omgång och sju matcher i HockeyAllsvenskan!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Karlskoga - Vita Hästen, Nobelhallen
19.00 AIK - Kristianstad, Hovet
19.00 Västervik - Almtuna, Plivit Arena
19.00 Södertälje - Karlskrona, Scaniarinken
19.00 Timrå - Tingsryd, NHK Arena
19.00 Björklöven - Västerås, A3 Arena
19.00 Mora - MODO, Jalas Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Björklöven mot Västerås ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Spelarkorrarna Fredric Andersson, Björklöven, och Jimmie Jansson, Västerås, bjuder på inside-material.
» I första pausen gästar Björklövens VD Anders Blomberg studion.
» I andra pausen listar C More-experten Mike Helber det hetaste från den gångna veckan i HockeyAllsvenskan.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Karlskoga har två raka segrar bakom sig. I de matcherna har kedjan med Tor Immo, Oliver Eklind och Filip Ahl varit tongivande och kombinerat in totalt fyra mål och elva poäng.

» Vita Hästen har förlorat tre raka matcher efter straffar (mot Almtuna, Timrå och Tingsryd). Laget har fyra raka förluster och bara en trepoängare på de tio senaste kamperna.

» Karlskoga gör flest mål i ligan och är också effektivast. 13,8 % av lagets skott på mål går in. Det kan jämföras med exempelvis Vita Hästen som har en effektivitet på 8,6 %.

» AIK fortsätter att ha det jobbigt. Laget ligger sist i tabellen, har fyra raka förluster och bara en seger på de sex senaste kamperna. Hemma på Hovet har man tre raka nollpoängare bakom sig.

» Kristianstad är i bra form. Det blev förvisso förlust senast mot Karlskoga med 1-2, men det var tajt, och innan dess hade skåningarna tre raka segrar. KIK har också övertag på AIK efter att ha vunnit säsongens första möte med 2-0.

» Kristianstad skiftar i buren. Antti Lehtonen får vila efter fem raka starter, och Robin Wallin, ifjol i just AIK, får chansen. "Jag har längtat till alla matcher mot AIK sen jag skrev på för Kristianstad", säger Wallin till kristianstadsbladet.se.

» Västervik bröt en tre matcher lång förlustsvit genom att 3-0-vinna mot Västerås senast. Det finns en del sjukdomsfrågetecken inför ikväll, men det kan också bli comeback för Ken Jäger som missat de tre senaste kamperna.

» Almtuna har hittat formen och har tagit poäng i fem av de sex senaste matcherna, där fyra av matcherna slutat med seger. Senast blev det en 3-2-vinst efter straffar mot AIK.

» Västervik drar på sig flest tvåminutersutvisningar i ligan, totalt 77 stycken har det blivit hittills.

» Södertälje har två raka segrar på hemmaplan, 4-1 mot Västervik och 3-1 mot Timrå, där man imponerat spelmässigt. Ikväll har man således chansen att knipa tredje raka vinsten i Scaniarinken.

» Målvakten Tanner Jaillet gjorde debut i Karlskrona senast. Kanadensaren blev en vinnare direkt när laget 4-2-vann mot Mora. Han fick mycket beröm för sitt spel efteråt.

» Karlskrona har tre raka förluster på bortaplan.

» Tre förluster, och bara två inspelade poäng, på de fyra senaste matcherna indikerar att Timrå efter en stark säsongsstart nu hamnat i en svacka. Senast blev det en 1-3-förlust borta mot Södertälje.

» Tingsryd har tagit poäng i fem av de sju senaste matcherna. Senast blev det, trots att motståndarna vann skotten med 53-12, en straffseger borta mot Vita Hästen.

» Igår blev det klart att viktige backen Filip Westerlund stannar i Timrå resten av säsongen. Han har tidigare spelat på två korttidsavtal.

» Björklöven toppar tabellen med fem poängs marginal och är i fin form med tre raka trepoängare i ryggen. Senast blev det en 5-2-vinst mot Karlskrona.

» Västerås har en säsong som är mycket upp och ner hittills. Efter två raka vinster så blev det en 0-3-förlust mot Västervik på hemmaplan senast.

» Flera spelare har fin form i Björklöven, inte minst Sebastian Selin som dunkat in fyra mål på de tre senaste kamperna. Även Alex Hutchings står ut med tre mål och totalt fem poäng på de två senaste matcherna.

» Mora brottas med formen och har bara tagit en trepoängare på de sju senaste kamperna. Laget, som gör näst minst mål i ligan, föll med 2-4 mot Karlskrona senast.

» MODO är i superform. Även om de senaste vinsterna kommit efter knappa marginaler så har MODO nu en segerrad med sju (!) raka trepoängare.

» Jonathan Johnson, MODO, har gjort poäng i sju raka matcher, och är dessutom bara poänglös i en av femton matcher i höst.