Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Västervik
VVIK

Matchguide: Trendbrott för AIK eller Mora idag?

20 november 2019 10:00

AIK och Mora har båda långa förlustsviter, vilket lag bryter sin svit när de möts på Hovet ikväll? Onsdagen bjuder på full omgång och totalt sju matcher i HockeyAllsvenskan!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Vita Hästen - MODO, Himmlestalundshallen
19.00 Almtuna - Timrå, Gränbyhallen
19.00 Björklöven - Västervik, A3 Arena
19.00 Karlskoga - Södertälje, Nobelhallen
19.00 Tingsryd - Karlskrona, Nelson Garden Arena
19.00 AIK - Mora, Hovet
19.00 Kristianstad - Västerås, Tingsryds Ishall

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Tingsryd mot Karlskrona ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Benjamin Nissner, Tingsryd, och Tanner Jaillet, Karlskrona.
» Spelarkorrarna Jakob Heljemo, Tingsryd, och Niklas Johansson, Karlskrona, bjuder på inside-material.
» I första pausen tar C More-experten Mike Helber ut veckans femma i HockeyAllsvenskan.
» I andra pausen listar C More-experten Mike Helber det hetaste från den gångna veckan.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Vita Hästen har svårt att ta trepoängare, men tar poäng på löpande band och har poäng i sju av de åtta senaste matcherna (dock bara en trepoängare). Senast blev det en 2-1-vinst efter straffar borta mot formstarka Karlskrona sedan Örebro-lånet Viktor Lodin avgjort i sin allsvenska debut.

» MODO har vunnit tolv raka matcher efter ordinarie tid. Blir det vinst ikväll så noterar laget den näst längsta segersviten i ligan, och är i så fall bara en vinst efter rekordhållande Leksand som vunnit fjorton raka matcher.

» Vita Hästens Istvan Bartalis har gjort poäng i åtta raka matcher, den just nu längsta poängsviten i HockeyAllsvenskan.

» Almtuna är starka hemma i Gränbyhallen där laget tagit poäng i sex raka matcher varav fem slutat med seger. I förra hemmamatchen blev det en 2-1-viktoria mot rivalen Västerås.

» Efter en tyngre period verkar Timrå börjat hitta formen igen. Laget har tre segrar på de fyra senaste matcherna. De två senaste matcherna har vunnits med målskillnaden 9-2 (5-1 mot AIK och 4-1 mot Västervik).

» Timrås Albin Lundin var säsongsinledningens stora utropstecken. Han gjorde bland annat elva mål på de elva första matcherna. Nu? Mållös i åtta raka matcher...

» Björklöven är i fin form med tre raka segrar och sex trepoängare på de åtta senaste kamperna. Många av de offensiva stjärnorna levererar fina siffror just nu, inte minst enheten med Alex Hutchings, Tyler Vesel och Justin Crandall som kombinerat in fjorton poäng på de tre senaste kamperna.

» Västervik har haft en säsong som varit minst sagt upp och ner hittills. Just nu är det tyngre och laget har spelat in tre poäng på de fyra senaste matcherna. Senast blev det en 1-4-förlust hemma mot Timrå.

» Björklöven får förstärkning ikväll. Nyvärvade backen Zach Palmquist är nämligen spelklar och gör sin första match i Löven-dressen.

» Karlskoga rullar på. Värmlänningarna har poäng i åtta raka matcher där sex av matcherna slutat med en trepoängare. Senast vann laget med 6-3 borta mot Mora.

» Södertälje är på uppgång. Laget har tre raka segrar (två efter övertid). Nu har klubben dessutom värvat in rutinerade målvakten Justin Pogge, men han är inte spelklar ännu.

» Lagen har varsin riktigt het målskytt just nu. Södertäljes Nick Olesen har gjort sex mål på de sju senaste matcherna och Karlskogas Tor Immo har gjort sju mål på de åtta senaste kamperna (Immo toppar också allsvenska skytteligan med tretton fullträffar).

» Ett riktigt rivalmöte. I första mötet för säsongen så vann Tingsryd med 4-0 i NKT-Arena, så KHK har revansch att utkräva. Räkna med en riktig publikfest i Nelson Garden Arena ikväll.

» Lagen har motsatt formkurva. Tingsryd har spelat åtta raka matcher utan att ta någon trepoängare, och har bara spelat in två poäng på de fem senaste matcherna. Karlskrona har poäng i sex raka matcher varav fyra är trepoängare.

» Karlskronas lagkapten Niklas Johansson är i fin poängform. Han har gjort poäng i sex av de sju senaste matcherna (totalt tio poäng på de sju matcherna).

» Ett möte mellan två lag som letar efter ett trendbrott. Lagen ligger sist och näst sist i tabellen, och AIK står på nio raka förluster medan Mora förlorat sex raka matcher. Vilket lag bryter förlustsviten ikväll?

» Både AIK och Mora har bytt tränare senaste dagarna. I söndags meddelade AIK att Jussi Salo ersätts av Bobo Simensen, och under måndagen gick Mora ut med att Jens Jakobs byts ut mot Tomek Valtonen. Simensen och Valtonen gör sina första matcher i båset ikväll.

» Båda lagen får förstärkning på isen. I AIK är Kim Tallberg tillbaka efter att ha varit skadad sedan andra omgången. Mora får in transatlanterna Dustin Gazley och Brant Harris som nu är spelklara.

» Kristianstad har hittat vägar att ta poäng i HockeyAllsvenskan och har poäng i åtta av de tio senaste matcherna. Det blev dock inga poäng senast när laget 1-3-föll mot formstarka MODO.

» Västerås har en svajande form och har bara tagit två poäng på de fyra senaste matcherna. I de två senaste matcherna har västmanlänningarna 3-7-förlorat mot MODO samt 1-2-förlorat mot Almtuna.

» Västerås fick ett glädjebesked igår. Lukas Zetterberg är redan tillbaka. Han fick bryta matchen mot MODO förra veckan med ojämn hjärtrytm och sjukskrevs i fyra veckor. Nu har han undersökts vidare och bedöms helt återställd, och spelar därmed mot Kristianstad.