Hemma
Västerås
VIK
Borta
AIK
AIK

Matchguide: Victor Berglind gör comeback

4 december 2019 10:00

Efter två månaders frånvaro så gör Victor Berglind comeback i Karlskoga ikväll. Onsdagen bjuder på totalt sex matcher i Sveriges mest underhållande liga!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Västerås - AIK, ABB Arena
19.00 Kristianstad - Tingsryd, Kristianstads Ishall
19.00 Almtuna - Karlskoga, Gränbyhallen
19.00 MODO - Västervik, Fjällräven Center
19.00 Karlskrona - Björklöven, NKT-Arena Karlskrona
19.00 Södertälje - Mora, Scaniarinken

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Kristianstad mot Tingsryd ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Dennis Svensson, Kristianstad, och Oskar Stål Lyrenäs, Tingsryd.
» Inför matchen tar C More-experten Mike Helber ut veckans femma i HockeyAllsvenskan.
» Spelarkorrarna Johan Lundgren, Kristianstad, och Jakob Heljemo, Tingsryd, bjuder på inside-material.
» I första pausen blir det en längre intervju med Kristianstads tränare Mikael Gath.
» I andra pausen bjuder C More-experten Mike Helber på snackisarna från den gångna veckan i HockeyAllsvenskan.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Västerås är i bra form och har tagit fem raka segrar, samtliga efter ordinarie tid. Senast tog laget en 3-2-vinst på bortaplan mot Tingsryd.

» AIK har det jobbigt med en seger på de femton senaste matcherna och en jumboplats i tabellen. I förra omgången vände laget 1-4-underläge till 5-4-ledning mot Karlskrona, men förlorade ändå till slut (efter övertid).

» Nye AIK-målvakten Mika Järvinen, som plockats in eftersom Johannes Jönsson är sjukskriven, gjorde debut senast. Han fick dock en mardrömsstart och blev utbytt.

» Kristianstad brottas med formen. Laget har bara en seger på de åtta senaste matcherna, och har bara två mål på de två senaste matcherna. Senast blev det en 1-3-torsk hemma mot Timrå.

» Efter fyra raka vinster så har Tingsryd åkt på två raka förluster. Det var dock tajt senast mot Västerås, men Taif 2-3-föll till slut. Noterbart är att Robin Carlsson har gjort mål i tre raka matcher.

» I helgen meddelade Tingsryd att man plockar in Oskar Stål Lyrenäs från Björklöven. Forwarden väntas debutera ikväll. "Vi har under en tid sökt en righthanded forward till truppen och när läget med Oskar kom så fanns det ingen tvekan. En ung och hungrig spelare som vill framåt", säger Tingsryds sportchef och tränare Magnus Bogren om tillskottet.

» Almtuna är i bra form. Efter att ha vunnit mot MODO och Kristianstad så tog laget en poäng mot formstarka Vita Hästen, så Uppsala-gänget har tagit sju av nio möjliga poäng i de tre senaste kamperna.

» Efter två raka förluster så har Karlskoga studsat upp rejält och tagit vinster mot Karlskrona (6-3) och MODO (7-0). Värmlänningarna blev också först i år med att nå 100 gjorda mål (har gjort 110 mål efter halva säsongen).

» Karlskogas backkugge Victor Berglind är äntligen redo för comeback, meddelar klubben via sin hemsida. Han har inte spelat på två månader.

» MODO åkte på en rejäl smäll senast när det blev en 0-7-förlust mot Karlskoga. "Det man aldrig kan blunda för är slutresultatet där det inte är acceptabelt och aldrig får hända, det är alla medvetna om", säger MODO-tränaren Björn Hellkvist till klubbens hemsida om den förlusten.

» Västervik har en seger på de sex senaste matcherna och letar efter formen. Senast blev det en 1-3-förlust på bortaplan mot Mora.

» Västervik har båda sina målvakter - Samuel Ward och Adam Vay - på skadelistan. Därför har Daniel Marmenlind lånats in från Visby Roma fram till jul och han väntas göra debut ikväll.

» Efter tre raka förluster så bröt Karlskrona trenden senast genom att 6-5-vinna efter övertid mot AIK. Det var dock en speciell match: KHK hade en 4-1-ledning, men tappade den och låg under med 4-5 i slutet, men lyckades kvittera och sedermera avgöra på övertid.

» Björklöven toppar tabellen och har tagit nio (!) raka segrar. Senast blev det en 3-0-vinst på hemmaplan mot Mora.

» Karlskrona har förstärkt truppen med Nils Carnbäck som hämtats in från Mora. KHK har just nu även tre HockeyEttan-lån i laget som alla debuterade senast: Viktor Näslund, Pelle Hedlund och Jesper Norbäck.

» Efter fyra raka förluster så fick Södertälje till ett trendbrott senast genom att 5-0-vinna mot AIK. Justin Pogge gjorde där sin andra start för SSK och fick alltså hålla nollan.

» Mora har haft en tung höst, men har lyft något på slutet och har poäng i tre av de fem senaste matcherna. Senast blev det dock en 0-3-förlust mot Björklöven.

» Matchen är oerhört viktig för tabellen. Mellan tolfteplacerade Mora och trettondeplacerade Södertälje finns det negativa kvalstrecket. Mora har en poäng att gå på, men Södertälje har å andra sidan två färre spelade matcher.