Hemma
Timrå
TIK
Borta
Karlskrona
KHK

Matchguide: Oskar Drugge åter i Västervik

13 december 2019 10:00

Ikväll gör "hemvärvade" Oskar Drugge comeback i Västervik. Fredagen bjuder på totalt fyra matcher i Sveriges mest underhållande liga!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Västervik - Kristianstad, Plivit Arena
19.00 Södertälje - MODO, Scaniarinken
19.00 Timrå - Karlskrona, NHK Arena
19.00 Karlskoga - Tingsryd, Nobelhallen

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Västervik föll borta mot Almtuna senast och har nu tre raka förluster och bara två vinster på de tio senaste kamperna. Dessutom har laget spelat fyra raka matcher i Plivit Arena utan att ta poäng.

» Även Kristianstad har det tungt just nu. Nykomlingen står på fem raka förluster och bara en seger på de elva senaste kamperna. Senast blev det en 0-2-förlust mot AIK.

» Oskar Drugge gör comeback i Västervik ikväll. Backen värvades in från AIK i veckan, i utbyte mot Alexis Binner, och är tillbaka i klubben efter en och en halv säsong i andra klubbar.

» Södertälje har en spirande form med fyra segrar på de fem senaste matcherna vilket har inneburit ett skutt upp i tabellen. Senast tog laget en 3-0-vinst på bortaplan mot Västervik.

» Efter tre raka förluster så bröt MODO den negativa trenden genom att 4-3-vinna mot Mora senast.

» Lagen har flera heta spelare. Södertäljes Christopher Bengtsson har gjort sex mål på de sju senaste matcherna och Adam Wilsby har gjort poäng i sex raka matcher (elva poäng på de matcherna). MODO:s toppkedja med Patrik Karlkvist, Jonathan Johnson och Adam Tambellini kombinerade in nio poäng senast.

» Efter tre raka trepoängare så föll Timrå efter straffar mot Tingsryd senast.

» Karlskrona har poäng i fyra raka matcher, men har två raka övertidsförluster (mot Mora och Södertälje) bakom sig.

» Timrås Jonathan Dahlén ligger tvåa i både poäng- och skytteligan. Han har gjort poäng i fem raka matcher (och poäng i tio av de elva senaste matcherna) och blivit målskytt i de fyra senaste hemmamatcherna.

» Efter fyra raka vinster där man sprutat in 25 mål så torskade Karlskoga med 1-4 mot Vita Hästen senast. I de två senaste matcherna i Nobelhallen har BIK gjort sju (!) mål (7-0 mot MODO, 7-3 mot Kristianstad).

» Tingsryd har poäng i sju av de nio senaste matcherna och kommer närmast från en straffseger mot Timrå. Taif har för övrigt varit inblandade i straffavgöranden fyra gånger den här säsongen och lyckats vinna samtliga.

» Formstarka spelare? Karlskogas Fredrik Forsberg har gjort fem mål på de tre senaste hemmamatcherna och Gustaf Thorell har gjort poäng i fem raka hemmamatcher. Tingsryds nyförvärv Oskar Stål Lyrenäs har inlett med fyra mål på tre matcher, varav två av målen varit matchvinnande.