Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Björklöven
IFB

Matchguide: Glödhett rivalmöte i NHK Arena

20 december 2019 10:00

Det blir en riktig publikfest ikväll när Timrå och MODO möts i ett glödhett rivalmöte i NHK Arena. Fredagen bjuder på totalt fem matcher i Sveriges mest underhållande liga.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Vita Hästen - Björklöven, Himmelstalundshallen
19.00 Södertälje - Almtuna, Scaniarinken
19.00 Karlskrona - Västerås, NKT-Arena Karlskrona
19.00 Timrå - MODO, NHK Arena
19.00 AIK - Karlskoga, Hovet

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Timrå mot MODO ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Albin Lundin, Timrå, och Patrik Karlkvist, MODO.
» Spelarkorrarna Sebastian Hartmann, Timrå, och Kim Rosdahl, MODO, bjuder på inside-material.
» I första pausen tar C More-experten Mike Helber ut veckans femma i HockeyAllsvenskan.
» I andra pausen bjuder C More-experten Mike Helber på snackisarna från den gångna veckan i HockeyAllsvenskan.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Vita Hästen 0-1-föll mot Västervik senast men hade innan dess tre raka segrar, och lagets form är trots allt bra med tio segrar på de tretton senaste matcherna.

» Björklövens målskytte spirar inte just nu, men laget hittar vägar att ta poäng ändå. Umeå-gänget har två raka segrar i bagaget: 1-0 mot Almtuna och 3-2 mot Kristianstad.

» Det här blir lagens tredje möte under säsongen. Båda de tidigare matcherna har spelats i A3 Arena och Björklöven har vunnit båda (2-1 och 5-3). Noterbart är att Löven-kaptenen Fredric Andersson gjort mål i båda de tidigare kamperna mot Vita Hästen.

» Södertälje fortsätter ha en spirande form med fem segrar på de sju senaste matcherna. Senast slog man tillbaka formstarka Västerås med 3-2 efter övertid i ABB Arena. Nu får man dessutom tillbaka Lucas Carlsson från skadelistan.

» Två vinster, två förluster, två vinster, två förluster. Så ser Almtunas trend ut just nu. I förra omgången blev det en 1-2-förlust efter straffar mot Mora.

» Södertälje har en högproduktiv kedja just nu i Ludwig Blomstrand, Christopher Liljewall och Nick Olesen. Blomstrand (med ett förflutet i just Almtuna) har gjort tre mål och totalt fem poöng på två matcher, och Olesen svarade för två mål och en assist senast mot Västerås.

» Karlskrona har förlorat fyra raka matcher och letar efter ett trendbrott. De två senaste matcherna, bortakamperna mot Timrå och MODO, slutade med dubbla 1-5-förluster. Det innebär att KHK har målskillnaden 2-10 på de två senaste matcherna.

» Efter nio raka vinster så tog segertåget slut för Västerås senast då det blev en övertidsförlust på hemmaplan mot Södertälje. VIK har dock poäng i tio raka matcher, inte fy skam det heller.

» Västerås Kelsey Tessier har gjort assist i fem raka matcher (totalt åtta assist på de matcherna).

» Hett rivalmöte så räkna med publikfest (det kan bli slutsålt...) och en het kamp. Lagen har mötts en gång tidigare under säsongen och då vann Timrå med 3-2.

» Timrå har poäng i sex raka matcher där fyra av matcherna slutat med seger. Senast så blev det en övertidsförlust på bortaplan mot Karlskoga. Noterbart är att Jonathan Dahlén har gjort poäng i sex raka matcher och mål i fem raka hemmamatcher.

» Tre raka förluster har förvandlats till tre raka vinster för MODO. Tacka förstakedjan för det. Patrik Karlkvist, Jonathan Johnson och Adam Tambellini har kombinerat in otroliga 28 poäng på de tre senaste matcherna.

» Nej, AIK har fortfarande inte tagit poäng i tre raka matcher den här säsongen. Efter två poängmatcher (vinst mot Kristianstad och strafförlust mot Vita Hästen) så blev det en 2-5-förlust mot Tingsryd i onsdags.

» Karlskoga har sex segrar på de sju senaste matcherna och övertidsvann mot Timrå senast sedan stekhete Fredrik Forsberg bombat in både 3-3 och 4-3 i powerplay. Forsberg har för övrigt gjort sju mål på de sex senaste matcherna.

» Ikväll når Karlskogas Calle Berglund milstolpen 500 matcher i HockeyAllsvenskan. Han är den blott sjätte spelaren att nå den milstolpen och han har spelat sina samtliga allsvenska matcher i BIK.