Hemma
Väsby
VSB
Borta
MoDo
MoDo

Målkalas och galen vändning när MODO vann

18 januari 2021 21:35

Måndagen bjöd på en av säsongens häftigaste matcher. Efter ett målkalas och en imponerande vändning så kunde MODO till slut övertidsvinna mot Väsby.


Väsby - MODO 6-7 (OT)

Målskyttar Väsby: Tobias Lindberg 2, Henrik Rommel, Pavel Gogolev, Sebastian Bengtsson, Elliot Lorraine

Målskyttar MODO: Johan Harju 3, Daniel Sylwander 2, Mikkel Aagaard 2

Noterat:

– Säsongens mest galna match? Ja, det känns så. Väsby sprang ifrån till en 4-0-ledning i början av den andra perioden och ledde med 5-2 efter 40 spelade minuter. Därefter gick MODO ut och sköt fyra raka mål i tredje perioden och vände underläge till en 6-5-ledning. Men Väsby kom tillbaka och med dryga minuten kvar så kvitterade Tobias Lindberg. Övertiden var sedan drygt två minuter gammal när Mikkel Aagaard kunde avgöra för MODO.

– Kaptenseffekt i MODO? Nye lagkaptenen Daniel Sylwander sköt två mål och nya assisterande kaptenerna Johan Harju och Patrik Karlkvist svarade för tre mål respektive tre assist.

– Matchvinnaren Mikkel Aagaard, som satte två puckar, bröt en åtta matcher lång måltorka.

– MODO:s Tommy Enström nådde milstolpen 400 matcher i HockeyAllsvenskan.

– MODO har vunnit tre av de fem senaste matcherna, samtliga vinster har kommit efter övertid eller straffar. Laget har en trepoängare på de tio senaste matcherna.

– Väsby åkte på sjunde raka förlusten. Laget har bara tagit två poäng under de sju matcherna, och båda de pinnarna har kommit mot just MODO (en strafförlust plus dagens övertidsförlust).