Hemma
AIK
AIK
Borta
Västervik
VVIK

Resultat: Tätt och jämnt under premiärkvällen

2 oktober 2020 21:30

Det var tätt och jämnt under premiärkvällen i HockeyAllsvenskan och tre av fem matcher slutade med uddamålsresultat!


Timrå - Björklöven 1-4

Målskyttar Timrå: Sebastian Hartmann

Målskyttar Björklöven: Alex Hutchings, Daniel Rahimi, Tyler Vesel, Alexander Wiklund

Noterat:

– Förväntat toppmöte, och då gick Björklöven vinnande ur striden. Alex Hutchings sköt 1-0 för Löven i den första perioden, sedan dröjde det till mitten av sista perioden innan Daniel Rahimi kunde utöka till 2-0 och strax därefter så gjorde även Tyler Vesel 3-0. Då var matchen avgjord.

– Nye Björklöven-keepern Kevin Poulin var drygt fyra minuter från att hålla nollan, men sent i den tredje perioden så reducerade Sebastian Hartmann för Timrå.

– Löven-hemvändaren Daniel Rahimi gjorde mål direkt i hemkomsten, efter att ha varit iväg i tretton (!) år. Detta var dessutom hans första mål på över två år, senast han gjorde mål i var i SM-slutspelet 2018...

**

Karlskoga - Mora 3-4

Målskyttar Karlskoga: Mikael Eriksson, Tor Immo, Robin Carlsson

Målskyttar Mora: Lukas Wernblom, Oskar Stål-Lyrenäs, Måns Carlsson, Oscar Eklind

Noterat:

– Det stod 2-2 efter en period, sedan kopplade Mora greppet. Måns Carlsson sköt 3-2 i början av mittperioden, och i den tredje perioden utökade Oscar Eklind till 4-2. Bik kom inte närmare än en reduceringspuck.

– Lagen avslutade försäsongen med ett dubbelmöte - där Mora vann båda matcherna. Nu tog dalalaget således tredje raka segern mot Bik på kort tid.

– Olof Lindbom vaktade Mora-buren och motade 23 av 26 skott, vilket innebar en räddningsprocent på 88,5 %.

**

AIK - Västervik 2-4

Målskyttar AIK: Oscar Nord, Oliver Wahlström

Målskyttar Västervik: Joakim Hagelin, Victor Öhman, Marcus Westfält, Tim Wahlgren

Noterat:

– Västervik vann premiären genom att 4-2-vinna mot AIK på bortaplan. Marcus Westfält satte matchens nyckelmål när han skickade in 3-1 i slutet av den andra perioden, ett mål som kom mindre än två minuter efter AIK:s 1-2-reducering. Tim Wahlgren ökade sedan på till 4-1 i sista perioden, och då var matchen helt avgjord.

– Daniel Marmenlind vaktade Västerviks bur och gjorde en bra match. Han motade 25 av 27 skott och noterade en räddningsprocent på 93,1 %.

– AIK gjorde båda sina tröstmål i powerplay.

**

Almtuna - Västerås 4-3

Målskyttar Almtuna: Jesper Norbäck, Hampus Harlestam, Calle Åsell, Emil Berglund

Målskyttar Västerås: Henrik Hetta, Victor Hertzberg, Isac Skedung

Noterat:

– Nionde raka hemmasegern för Almtuna mot Västerås, men det satt långt inne. Västerås hade ledningen med 3-1 i den andra perioden, men Almtuna knaprade ikapp och med bara 35 sekunder kvar så kunde hemmalaget avgöra fram till 4-3.

– Emil Berglund, nyförvärv och ny lagkapten, hade stor del i segern. Han spelade fram Calle Åsell till 3-3 och satte sedan själv 4-3.

– Erik Hanses vaktade Almtuna-kassen och svarade för 30 räddningar på 33 skott. Det innebar en räddningsprcoent på 90,9 %.

**

Södertälje - Väsby 1-0

Målskyttar Södertälje: Evan Bouchard

Målskyttar Väsby: -

Noterat:

– Matchen var mållös i 58 minuter och 54 sekunder... sedan slog Evan Bouchard till och sköt 1-0 till Södertälje. Det blev matchvinnande och matchens enda mål. Noterbart är att Lukas Vejdemo spelade fram till kassen, och målet var således ett verk av två NHL-lån.

– Alexander Sahlin fick chansen i SSK-buren och tackade för förtroendet genom att hålla nollan. Det blev totalt 28 räddningar.

– Även Henrik Lundberg i Väsby-buren gjorde en stark insats. Han motade 40 av 41 skott och noterade en räddningsprocent på 97,6 %.