Hemma
Västerås
VIK
Borta
Almtuna
AIS

Matchguide: Rivalmöte med revanschlusta

17 oktober 2020 09:00

Det blev tätt och tufft i premiären mellan Västerås och Almtuna. Nu ställs rivalerna mot varandra igen - och det är två lag med mycket revanschlusta efter tuffa förluster i onsdags.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.00 Västerås - Almtuna, ABB Arena

VÄRT ATT VETA

» Både Västerås och Almtuna letar efter vinnarspåret igen. Efter tre raka segrar så har Västerås åkt på dubbla smällar; 1-4 mot Timrå och hela 1-9 mot Björklöven. Almtuna hade två raka vinster innan det blev en 1-3-torsk mot Vita Hästen i onsdags.

» Lagen möttes i premiären och då vann Almtuna med 4-3 i Upplands Bilforum Arena. Emil Berglund avgjorde matchen med bara 35 sekunder kvar att spela.

» Västerås var riktigt besvikna efter storförlusten mot Björklöven i onsdags. Lagets största förlust på över 20 år. "Det är för jävligt. Pinsamt. Det är inte bra nog. Frustrerande, det känns skit, helt enkelt", sa kaptenen Fredrik Johansson till vlt.se.

» Almtuna-kedjan med Jesper Norbäck, Hampus Harlestam och Martin Mellberg fortsätter att leverera. Trion har bidragit med poäng i alla matcher hittills.

» Västerås-kaptenen Fredrik Johansson har noterat 147 assist i HockeyAllsvenskan, och är således nära milstolpen 150 assist.

» Almtuna-keepern Erik Hanses har vunnit 149 allsvenska matcher, och är bara en vinst från milstolpen 150 vinster i ligan. Jonas Fransson är den ende målvakten som nått den milstolpen tidigare. Han stannade på 156 vinster, så Hanses har alltså chansen att bli den vinstrikaste målvakten någonsin i ligan under den här säsongen.