Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Mora
MIK

Matchguide: Sex heta matcher under fredagen

23 oktober 2020 09:00

Fredagen bjuder på sex heta matcher i Sveriges mest underhållande liga! Blir det 4-3-resultat mellan Västervik och Mora igen? Fortsätter Björklöven att vinna? Håller Marcus Sörensen i sin poängsvit? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Västervik - Mora, Plivit Arena
19.00 Tingsryd - Väsby, Nelson Garden Arena
19.00 Timrå - Södertälje, NHC Arena
19.00 Almtuna - AIK, Upplands Bilforum Arena
19.00 Karlskoga - Björklöven, Nobelhallen
19.00 MODO - Vita Hästen, Fjällräven Center

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Timrå mot Södertälje ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Timrås Isac Lundeström och Södertäljes Måns Lindbäck.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen blir det en längre intervju med Timrås Jonathan Dahlén.
» I andra pausen tar C More-experten Harald Lückner ut en femma med spelare som stuckit ut i inledningen av HockeyAllsvenskan.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Sjunde matchen för säsongen för både Västervik och Mora, och det här är redan tredje (!) mötet mellan lagen i höst. De två tidigare mötena har spelats i Smidjegrav Arena och båda matcherna har slutat 4-3; Västervik vann första efter övertid, Mora vann andra efter straffar. Kan det bli övertid och ett 4-3-resultat idag också...?

» Västervik inledde säsongen med tre raka vinster men har sedan åkt på tre raka förluster (den senaste mot just Mora) och är således ute efter ett trendbrott.

» Mora har varit mer stabila över tid och har poäng i fem av sex matcher i höst, där det alltså blev en straffseger mot Västervik senast.

» Mora får tillbaka Olof Lindbom, Johan Persson och Ludvig Larsson i laget jämfört med senast, skriver hockeypuls.se. Däremot saknas alltjämt Alexander Hilmerson som har problem med sina ljumskar.

» Västervik-kaptenen Joakim Hagelin står på 199 poäng och är således bara en poäng från milstolpen 200 poäng.

» Tingsryd har en speciell svit i inledningen: två vinster, två förluster, två vinster, två förluster. Fortsätter trenden så borde det alltså bli vinst ikväll.

» Väsby inledde säsongen med tre raka förluster men har sedan tagit två vinster på fyra matcher. Senast blev det en 2-5-förlust hemma mot Vita Hästen.

» Tingsryd blev nollade av AIK senast, och det bröt också toppkedjans fina poängsvit. Enheten med Anton Svensson, David Gustafsson och Ludvig Elvenes hade gjort poäng i alla matcher fram tills AIK-fajten.

» Tingsryd har spelat bättre i boxplay på slutet, men har alltjämt ligans sämsta effektivitet på 64,0 %. Samtidigt är Väsby ligans sämsta lag i powerplay med en effektivitet på 8,0 %.

» Timrå har tagit fyra trepoängare på de fem senaste matcherna och är i bra form. Det trots att egentligen "bara" två kedjor sprutar in poäng. Det finns således ännu mer att kräma ut, eftersom spelare som Viktor Lodin, Christopher Liljewall och Jacob Blomqvist inte producerat speciellt mycket ännu.

» Efter bara en seger på fem matcher så har Södertälje lyckats vinna två raka matcher där formstarka Karlskoga slogs tillbaka med 4-2 senast. Filip Gustavsson har tagit över förstaspaden i målet och levererat fina prestationer senaste kamperna.

» Timrås Jonathan Dahlén, som toppar poängligan, har gjort tre poäng i fyra raka matcher (dock ingen svit eftersom han missade en match mitt i poängmakandet).

» Timrå har vunnit de två senaste tredjeperioderna med totalt 7-1.

» Timrå får tillbaka backen Marcus Hardegård men tappar Viktor Lodin som har en skadekänning, skriver st.nu.

» Efter en lång rehab efter en knäskada så är Lucas Carlsson äntligen redo för comeback i Södertälje, skriver lt.se. Han ersätter skadade Emil Aronsson som center i fjärdekedjan. Även Emil Alba, som varit sjuk, är tillbaka i laget och inleder som extraforward. Backen Oscar von Sivers saknas alltjämt.

» Gemensamt för Almtuna och AIK? Båda lagen vann med 3-0 i förra omgången, mot MODO respektive Tingsryd, och är således fulla av självförtroende. Erik Hanses, Almtuna, och Claes Endre, AIK, vaktade målen senast.

» Förra matchen var höstens första kamp när Almtuna-kedjan med Hampus Harlestam, Martin Mellberg och Jesper Norbäck blev poänglös.

» AIK:s Nicklas Heinerö har gjort mål i tre raka matcher.

» AIK har alltjämt ligans bästa powerplay med en effektivitet på 38,1 %. Almtuna är fyra i samma statistik med en effektivitet på 24,2 %.

» Efter fyra raka segrar, och tre raka nollor, så blev det förlust för formstarka Karlskoga senast när Södertälje kunde vinna med 4-2.

» Björklöven har fått en perfekt start på säsongen med sex raka segrar där det blivit maximala 18 poäng. Senast blev det en 5-0-vinst mot Kristianstad.

» Karlskogas Tor Immo har gjort poäng i fyra raka matcher.

» Björklövens Alexander Wiklund har spelat fem av sex matcher för Björklöven i höst och gjort mål i samtliga kamper.

» Isak Mantler gjorde sin första allsvenska start för Björklöven senast, och höll nollan efter att ha motat 16 skott mot Kristianstad. Får han förtroendet igen, eller väljer Löven att plocka in Kevin Poulin, som startat övriga matcher, i kassen?

» MODO har fått en blytung start på säsongen. Laget har bara vunnit en av sex matcher, har inte gjort mål på två matcher och 0-3-föll mot Almtuna senast. Framförallt offensiven hackar rejält.

» Vita Hästen har fått en stark start på bortaplan i höst där det blivit tre segrar på fyra matcher, och där laget tog en solid 5-2-viktoria mot Väsby senast.

» MODO och Vita Hästen möttes i premiären och då vann Vita Hästen med 5-2 i Fjällräven Center.

» Vita Hästens Marcus Sörensen är het. Han har gjort poäng i samtliga matcher i höst, och gjort fyra poäng på de två senaste kamperna.

» Vita Hästens Emil Lundberg svarade för tre poäng senast (två mål, en assist) och har gjort poäng i samtliga bortamatcher så här långt.

» MODO har frågetecken för backen Tobias Viklund, skriver allehanda.se.