Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Karlskoga
BIK

Onsdagen bjöd på flera målexplosioner!

25 november 2020 21:25

Det var målrikt i HockeyAllsvenskan under onsdagskvällen när AIK, MODO, Kristianstad, Björklöven och Tingsryd vann sina matcher.


Västerås - AIK 1-4

Målskyttar Västerås: Sebastian Benker

Målskyttar AIK: Oliver Wahlström, Max Lindholm, Filip Windlert, Jacob Svensson

Noterat:

– Efter sjutton dagar utan match så var AIK tillbaka i spel under onsdagen - och då blev det seger direkt. Laget slog tillbaka Västerås med 4-1 på bortaplan. AIK sköt två mål på 21 sekunder i den första perioden, och i slutet av den andra akten så utökade lagkaptenen Filip Windlert till 3-0. Västerås reducerade en bit in i den tredje perioden, men kom inte närmare än så.

– Claes Endre gjorde en stark match i AIK-buren. Han motade 25 av 26 skott och noterade en räddningsprocent på 96,2 %.

– AIK-centern Fredric Weigel noterade två assist, och han har därmed svarat för assist-poäng i fyra raka matcher och poäng i fem raka kamper.

– AIK bröt en tre matcher lång förlustsvit. Laget bröt också trenden på bortaplan där man innan den här vinsten hade fyra raka nederlag.

– Västerås har förlorat fyra av de fem senaste matcherna.

MODO - Väsby 7-2

Målskyttar MODO: Mikkel Aagaard 2, Kalle Jellvert, Hugo Styf, Magnus Häggström, Patrik Karlkvist, Daniel Sylwander

Målskyttar Väsby: Johannes Nilsson, Raphaël Lavoie

Noterat:

– MODO tog en solid seger hemma mot Väsby och vann till slut med 7-2. Hemmalaget satte tonen redan i den första perioden med en 3-1-ledning, och i den andra perioden kom både 4-1 och 5-1, och då var matchen avgjord.

– Anthony Peters gjorde det bra i MODO-kassen. Kanadensaren motade 27 av 29 skott och noterade en räddningsprocent på 93,1 %.

– Jesper Lindgren var poängbäst i MODO med tre passningspoäng.

– MODO vann skotten med 38-29.

– Det går snabbt i hockey. Förra veckan förlorade MODO med 7-0 mot Vita Hästen, idag blev det vinst med 7-2 mot Väsby...

– Väsby hade innan förlusten två raka segrar.

Kristianstad - Almtuna 4-2

Målskyttar Kristianstad: Fredrik Hansson, Kalle Miketinac, Jakob Bondesson, Alexander Molldén

Målskyttar Almtuna: Emil Berglund, Hampus Harlestam

Noterat:

– Två lag som inte spelat på länge, och då blev det Kristianstad som drog längsta strået och slog tillbaka Almtuna med 4-2. Skåningarna ledde med 2-0 efter två perioder. Almtuna reducerade i början av tredje perioden, men ett par minuter senare så svarade KIK med ett 3-1-mål av Jakob Bondesson. I slutet av perioden kom också 4-1 i powerplay genom Alexander Molldén - och Almtuna kom inte närmare än en reduceringspuck i slutminuten.

– Kristianstads debutant William Lagesson, inlånad från Edmonton Oilers, noterade två assist direkt. Båda kom i powerplay och föranledde 2-0 och 4-1.

– Calle Clang imponerade i KIK-buren. Den JVM-aktuelle keepern räddade 32 av 34 skott och noterade en räddningsprocent på 94,1 %.

– Kristianstad bröt därmed en tre matcher lång förlustsvit och plockade säsongens tredje trepoängare.

– Almtuna åkte på fjärde raka förlusten på bortaplan.

Björklöven - Karlskoga 7-1

Målskyttar Björklöven: Tyler Vesel 2, Oskar Steen 2, Kristoffer Söder, Olle Liss, Zach Palmquist

Målskyttar Karlskoga: Axel Bergkvist

Noterat:

– Björklöven tog en klar seger på hemmaplan mot Karlskoga. Segersiffrorna skrevs till 7-1. Löven sköt 1-0 redan efter dryga minuten och hade 4-0 i slutet av den första perioden innan BIK kunde reducera. Det värmländska målet blev dock gästernas enda, därefter gjorde Löven ytterligare tre mål och vann alltså med klara siffror.

– Connor Ingram vaktade Löven-buren och imponerade. Han svarade för 28 räddningar på 29 skott och noterade en räddningsprocent på 96,6 %.

– Oskar Steen gjorde mål igen. Han satte två puckar och gjorde därmed mål för fjärde matchen i rad.

– Björklöven vann skotten med 42-29.

– Efter tre matcher utan någon trepoängare så bröt Björklöven den trenden genom att vinna ikväll.

– Karlskoga åkte på andra raka förlusten och värmlänningarna har fem raka nederlag på bortaplan.

Vita Hästen - Tingsryd 3-9

Målskyttar Vita Hästen: Christopher Fish, Niklas Folin, Jaakko Jokinen

Målskyttar Tingsryd: Filip Cederqvist 2, Anton Svensson 2, Oskar Matushkin, Ludvig Elvenes, Jacob Lundegård, Jakob Heljemo, David Gustafsson

Noterat:

– När Vita Hästen och Tingsryd möttes i fredags så blev det en tät tillställning som Tingsryd kunde vinna med 2-1 efter straffar. Returmötet i Himmelstalundshallen blev något helt annat. Tingsryd vann med hela 9-3. Smålänningarna hade ledningen med 4-0 efter första perioden och spädde på till 6-0 i mittperioden innan Vita Hästen fick in två reduceringspuckar - men då svarade Taif med två mål till och gick till pausvila i 8-2-övertag. Ett mål vardera i slutperioden fastställde slutresultatet.

– Tingsryds David Gustafsson gjorde mål för fjärde matchen i följd när han satte 9-2-pucken i den tredje perioden.

– Anton Svensson (två mål, en assist), Filip Cederqvist (två mål, en assist) och Felix Olsson (tre assist) gjorde alla tre pinnar för Taif.

– Vita Hästen vann skotten med 38-28.

– Efter att ha vunnit och förlorat varannan match sett över de åtta senaste omgångarna så bröt Tingsryd nu den trenden genom att plocka andra segern i rad. Samtidigt åkte Vita Hästen på andra raka förlusten (båda har ju kommit mot just Tingsryd).