Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Väsby
VSB

Matchguide: Fortsätter målskyttarna leverera?

20 november 2020 10:00

Fredagen bjuder på fyra matcher i Sveriges mest underhållande liga! Då är frågan - fortsätter heta målskyttarna Nick Olesen, Måns Lindbäck, Emil Lundberg och Henrik Björklund att lasta in mål? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Västerås - Södertälje, ABB Arena
19.00 Tingsryd - Vita Hästen, Nelson Garden Arena
19.00 Västervik - Björklöven, Plivit Arena
19.00 Karlskoga - Väsby, Nobelhallen

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Västerås mot Södertälje ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Västerås Sebastian Benker och Södertäljes Nick Olesen.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen blir det en längre intervju med Västerås-tränaren Thomas Paananen.
» I andra pausen bjuder C More-experten Mike Helber på det hetaste från den gångna veckan i HockeyAllsvenskan.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Västerås är i fin form. Västmanlänningarna 4-0-vann mot Västervik senast och har poäng i sex av de sju senaste matcherna, där fem av kamperna slutat med vinst.

» Södertälje är i ännu vassare form med fyra raka trepoängare. Laget har vunnit de två senaste matcherna med totala målskillnaden 15-3 (9-1 mot Kristianstad och 6-2 mot MODO).

» Lagen har mötts en gång i höst (fjärde oktober) och då vann Västerås med 3-2.

» Södertäljes Nick Olesen har gjort mål i tre raka matcher. Måns Lindbäck har gjort fyra mål i de två senaste kamperna. Evan Bouchard har gjort poäng i fem raka matcher.

» Västerås har tappat toppcentern Rasmus Asplund som kallats hem av Buffalo Sabres. Ersättare i förstakedjan blir... junioren Filiph Åström. "Jag tycker att han är bra nog för att kunna spela där vi placerat honom", säger tränaren Thomas Paananen till hockeypuls.se.

» Tingsryd har vunnit och förlorat varannan match sett över de sju senaste omgångarna. I onsdags blev det en 5-7-torsk borta mot Karlskoga, sedan värmlänningarna avgjort med två mål i slutminuten.

» Vita Hästen har också gjort sig kända som ett "varannan match"-lag under hösten, men efter 7-0-segern mot MODO senast så har laget nu för första gången den här säsongen vunnit två matcher i följd. Målformen är det inte heller något fel på, laget har gjort tretton mål på två matcher (vann med 6-4 mot Kristianstad i matchen innan).

» Marcus Sörensen lämnar Vita Hästen. Det meddelade klubben under fredagsmorgonen. Poängligaledarens poängsvit stannar därmed på fjorton raka matcher.

» Vita Hästens Emil Lundberg har gjort fem mål på de två senaste matcherna.

» Ikväll når Taif-backen Rasmus Bengtsson milstolpen 400 matcher i HockeyAllsvenskan.

» Västervik brottas med formen. Det blev förvisso en 3-2-seger efter övertid mot Väsby senast, men laget har spelat sex raka matcher utan att ta någon trepoängare (fyra av matcherna har varit kryss efter full tid).

» Björklöven spelar sin första match sedan åttonde november, och har således - på grund av uppskjutna matcher - vilat i tolv dagar. Senast laget spelade blev det en 3-4-förlust efter övertid mot Tingsryd.

» Lagen har mötts två gånger i höst. Båda matcherna har spelats i A3 Arena och båda kamperna har vunnits av Björklöven: 3-2 och 3-0.

» Blir det debut för Connor Ingram i Löven-buren ikväll? Den kanadensiske målvakten blev klar för Löven för två veckor sedan, och har anslutit till laget.

» Karlskoga har sannerligen fått fart på målskyttet. I de två senaste matcherna har värmlänningarna sprutat in femton mål: 8-2 mot Mora och 7-5 mot Tingsryd. Håller målformen i sig ikväll?

» Väsby har det tungt och står på nio raka förluster. Laget har varit nära ett trendbrott i de senaste matcherna, men inte nått hela vägen fram. I onsdags tvingades matchen mot Västervik till övertid, men väl där föll Väsby sedan Jonathan Davidsson avgjort för gästerna.

» Lagen har mötts en gång i höst och då vann Karlskoga med 5-0 i Renew Arena.

» Karlskogas Linus Karlsson har gjort poäng i sex raka matcher, och mål i tre raka hemmamatcher.

» Karlskogas Henrik Björklund har gjort åtta mål på de nio senaste matcherna.