Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Väsby
VSB

Matchguide: Ställs mot forna lagkamrater

29 november 2020 09:45

Söndagen bjuder på fyra matcher i Sveriges mest underhållande liga! Bland annat så ställs Kristianstads William Lagesson och Karlskogas Oscar Pentler mot sina forna lagkamrater i Vita Hästen respektive Almtuna.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.00 Kristianstad - Vita Hästen, Kristianstads Ishall
15.00 Björklöven - Väsby, A3 Arena
17.30 MODO - Västerås, Fjällräven Center
17.30 Almtuna - Karlskoga, Upplands Bilforum Arena

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Efter två veckors uppehåll på grund av uppskjutna matcher så var Kristianstad tillbaka i spel i onsdags och tog en 4-2-vinst mot Almtuna. En välkommen seger eftersom laget innan dess hade tre raka nederlag och bara två segrar på nio kamper.

» Vita Hästen har blandat och gett under hösten, men är nu i en svacka med tre raka förluster. I fredags föll laget med 0-1 mot Karlskoga.

» Lagen har mötts en gång i höst och då vann Vita Hästen med 6-4 i Himmelstalundshallen.

» Igår meddelade Vita Hästen att finske centern Topi Nättinen bryter sitt avtal av sociala skäl. Han stannade på tretton poäng på femton matcher. Vita Hästen har därmed tappat fem spelare på kort tid: NHL-lånen Adam Werner, William Lagesson, Simon Holmström och Marcus Sörensen, samt nu då Nättinen.

» I fredags kväll gjorde Vita Hästen klart med backen Alexander Lindelöf. Han inledde säsongen i Brynäs men efter att ha fått minimalt med speltid så kom parterna överens om att gå skilda vägar, och efter ett kort mellanstopp i Surahammar så blir det nu allsvenskt spel.

» Det blir en speciell match för William Lagesson. Edmonton Oilers-backen inledde säsongen i Vita Hästen, men spelar nu i Kristianstad och ställs alltså mot sina forna lagkamrater. "Självklart kommer det att kännas speciellt. Jag har fortfarande kontakt med flera i laget", säger Lagesson till kristianstadsbladet.se.

» Björklöven vann med hela 7-1 mot Karlskoga i onsdags och ser därmed ut att vara riktigt på gång igen efter en något svagare period innan dess.

» Väsby är ute på en bortaturné i norr och nu väntar sista stoppet. De två tidigare bortamatcherna har slutat med förlust: 2-7 mot MODO och 3-5 mot Timrå. Tredje gången gillt?

» Lagen möttes så sent som 22 november och då vann Väsby med 5-3 i Renew Arena. Säsongens första möte, även det i Renew Arena, vann Björklöven med 5-1.

» Björklöven har tappat Oskar Steen som blivit hemkallad till Boston Bruins. Centern toppar skytteligan i HockeyAllsvenskan och har gjort mål i de fyra senaste matcherna.

» Johannes Nilsson är het i Väsby. Forwarden har gjort mål fyra raka matcher (totalt fem mål), och gjorde dessutom mål i senaste mötet mot Björklöven.

» MODO:s form är svår att definiera. Efter 0-7-förlusten mot Vita Hästen så tog laget en 7-2-seger mot Väsby senast. Hyfsade kontraster i resultat. Hemma har man i alla fall tre raka vinster.

» Västerås har efter att ha visat spirande form nu fallit tillbaka igen. Västmanlänningarna har fyra förluster på de fem senaste matcherna och 1-4-torskade hemma mot AIK senast.

» Det här är lagens första möte den här säsongen.

» MODO ställer upp med samma lag som senast meddelar man via sin hemsida, vilket innebär att finske toppcentern Aleksi Heponiemi alltjämt saknas på grund av sjukdom.

» Det är tuff backkonkurrens i Västerås nu som har nio backar under avtal. Det fick som följd att August Tornberg och Gustav Berglund var utanför matchtruppen senast. "Jag tycker att andra backar är bättre för tillfället, mer än att de är dåliga", säger tränaren Thomas Paananen till vlt.se.

» Efter tre veckor utan matcher på grund av uppskjutna kamper så var Almtuna tillbaka i spel i onsdags. Då blev det en 2-4-torsk borta mot Kristianstad. Uppsala-laget har dock en fin trend hemma där det blivit tre raka vinster.

» Karlskoga blandar och ger just nu. Senaste fem matcherna: 8-2-vinst mot Mora, 7-5-vinst mot Tingsryd, 0-3-förlust mot Väsby, 1-7-förlust mot Björklöven och 1-0-vinst mot Vita Hästen.

» Lagen har mötts en gång i höst och då vann Almtuna med 6-3.

» Det blir en speciell match för Oscar Pentler. Karlskoga har fem forwardsskador och valde därför att låna in Pentler från Almtuna igår för att täcka upp hålen uppställningen. Pentlers debut i nya klubben blir således mot just Almtuna, som han alltså är utlånad ifrån...

» Karlskogas skadelista på forwardssidan: Gustaf Thorell, David Lindquist, Åke Stakkestad, Robin Carlsson och August Gunnarsson.