Hemma
Västerås
VIK
Borta
Mora
MIK

Storseger för Västerås - och tre bortavinster

2 december 2020 21:30

Västerås tog en imponerande vinst mot Mora - och i övrigt bjöd onsdagen på tre bortasegrar när Björklöven, Almtuna och MODO vann sina matcher.


Tingsryd - Björklöven 0-3

Målskyttar Tingsryd: -

Målskyttar Björklöven: Alexander Deilert, Alex Hutchings, Axel Ottosson

Noterat:

– Björklöven slog tillbaka Tingsryd med 3-0 på bortaplan. Connor Ingram vaktade buren och svarade för 25 räddningar och höll sin första nolla i HockeyAllsvenskan.

– Framåt så gjorde Löven två snabba mål i slutet av den andra perioden. Alexander Deilert dunkade in 1-0 i powerplaty, och drygt två minuter senare satte Alex Hutchings 2-0. Sista målet, inslaget av Axel Ottsson, kom med knappt fyra minuter kvar.

– Björklöven har vunnit och förlorat varannan match sett över de nio senaste omgångarna.

– Tingsryd hade innan förlusten två raka vinster och missade chansen att för första gången den här säsongen vinna tre matcher i följd.

Västerås - Mora 5-1

Målskyttar Västerås: Daniel Öhrn, Henrik Hetta, William Wikman, Jesper Johansson, Joakim Hillding

Målskyttar Mora: Måns Carlsson

Noterat:

– Västerås tog en stark 5-1-vinst mot Mora på hemmaplan. Västmanlänningarna sprang ifrån till 3-0 redan i den första perioden, och hade 5-0 efter halva bataljen. Mora reducerade i slutet av den andra perioden, men kom inte närmare än så.

– Henrik Hetta (sju mållösa matcher) och William Wikman (åtta mållösa matcher) bröt måltorkan.

– Fredrik Johansson noterade en assist för Västerås och veteranen nådde därmed milstolpen 150 assist i HockeyAllsvenskan (milstolparna räknas från 2005 då ligan startade).

– Västerås bröt därmed en tre matcher lång förlustsvit.

– Moras Daniel Ljunggren gjorde poäng för sjunde matchen i följd.

– Mora spelade första matchen på tre veckor till följd av nedstängd verksamhet på grund av covid-19-problematik.

Vita Hästen - Almtuna 1-2

Målskyttar Vita Hästen: Christopher Fish

Målskyttar Almtuna: Jesper Norbäck, Hampus Harlestam

Noterat:

– Almtuna slog tillbaka Vita Hästen med 2-1 på bortaplan. Hampus Harlestam avgjorde med sitt 2-1-mål i slutet av den andra perioden.

– Erik Hanses vaktade Almtuna-buren och svarade för en bra insats. Han motade 23 av 24 skott och noterade en räddningsprocent på 95,8 %.

– Jesper Norbäck levererade äntligen för Almtuna igen. Forwarden gjorde succé i inledningen av serien med tre mål och sex poäng i de fem första matcherna, men därefter har det bara blivit en assist på nio matcher. Mot Vita Hästen var han inblandad i båda målen: han satte själv 1-0 och fanns sedan med i förarbetet till 2-1.

– Efter fyra raka bortaförluster så fick Almtuna därmed äntligen vinna på bortaplan igen.

– Vita Hästen har fyra förluster på de fem senaste matcherna.

Södertälje - MODO 2-3 (PS)

Målskyttar Södertälje: Emil Alba, Ludwig Blomstrand

Målskyttar MODO: Mikkel Aagaard, Patrik Karlkvist, Aleksi Heponiemi

Noterat:

– MODO slog tillbaka Södertälje med 3-2 efter straffar. Det krävdes en fin vändning för att ro segern i hamn. Södertälje tog ledningen med 2-0, men MODO kvitterade i mittperioden - och därefter blev tredje perioden och övertiden mållös. Under straffläggningen klev Aleksi Heponiemi, som var tillbaka efter sjukdom, fram och avgjorde.

– Anthony Peters gjorde en stark match i MODO-kassen. Kanadensaren räddade 33 av 35 skott och noterade en räddningsprocent på 94,3 %.

– Patrik Karlkvist fortsätter att leverera för MODO. Forwarden, som sköt ett mål mot SSK, har gjort poäng i sex av sju matcher sedan återkomsten från Finland.

– Södertäljes Nick Olesen har gjort poäng i sju raka matcher.

– MODO plockade tredje raka segern och har sex segrar på åtta matcher sedan Pär Styf tog över huvudansvaret i båset.

– Södertälje hade innan matchen sex raka segrar. En pinne betyder dock att lagets poängsvit lever vidare, och nu har SSK tagit poäng i nio raka kamper.