Hemma
Väsby
VSB
Borta
Timrå
TIK

Tolfte raka för Timrå och Henrik Björklund firade rejält

3 december 2020 21:25

Timrå tog tolfte (!) raka segern i och med vinsten mot Väsby och Henrik Björklund firade milstolpen 500 matcher i HockeyAllsvenskan genom att vara inblandad i alla mål när Karlskoga vann mot Västervik.


Karlskoga - Västervik 3-0

Målskyttar Karlskoga: Linus Karlsson, Gustaf Franzén, Henrik Björklund

Målskyttar Västervik: -

Noterat:

– Karlskoga slog tillbaka Västervik med 3-0. Stefan Steen vaktade BIK-buren och höll alltså nollan efter att ha motat totalt 20 skott.

– Henrik Björklund nådde milstolpen 500 matcher i HockeyAllsvenskan. Han är den blott sjunde spelaren att nå dit. Det firade han också ordentligt. Forwarden spelade fram till både 1-0 och 2-0 och gjorde själv 3-0 - och var således inblandad i alla mål.

– Karlskoga plockade tredje raka segern.

– Västervik, som var tillbaka i spel efter två veckors paus, har förlorat fyra av de fem senaste matcherna och har spelat åtta raka kamper utan att ta någon trea.

Väsby - Timrå 4-8

Målskyttar Väsby: Christian Holmblad, Raphaël Lavoie, Tobias Lindberg, Christoffer Gozzi

Målskyttar Timrå: Jonathan Dahlén 3, Sebastian Hartmann, Jens Lööke, Morten Madsen, Marcus Hardegård, Jacob Olofsson

Noterat:

– Det blev ett riktigt målkalas när Timrå slog tillbaka Väsby på bortaplan. Segersiffrorna skrevs till 8-4. Det var dock tajt länge. Christoffer Gozzi 4-5-reducerade för Väsby med fem och en halv minut kvar, men bara halvminuten senare så gjorde Jonathan Dahlén 6-4 - och sedan kom också 7-4 i tom bur och 8-4 i powerplay.

– Jonathan Dahlén slog till med ett hattrick och noterade dessutom en assist. Totalt fyra poäng från hans klubba alltså.

– Väsbys Raphaël Lavoie gjorde mål för fjärde matchen i rad.

– Timrå tog tolfte (!) raka segern och närmar sig därmed det allsvenska rekordet på fjorton raka segrar (inklusive övertid).

– Väsby har förlorat tre av de fyra senaste matcherna.