Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
Björklöven
IFB

Fredagen bjöd på hattrick, målkalas och straffdrama

4 december 2020 21:35

Det blev en underhållande fredagskväll i HockeyAllsvenskan och det bjöds på hattrick, målkalas och straffdrama när Västerås, Almtuna och Kristianstad vann sina matcher.


Kristianstad - Björklöven 2-1 (PS)

Målskyttar Kristianstad: Erik Santesson, Gustav Willman Borvik

Målskyttar Björklöven: Alex Hutchings

Noterat:

– Det var inte lätt att separera Kristianstad och Björklöven. Det stod 1-1 efter 65 minuter och krävdes sedan 22 (!) straffar för att ta fram en vinnare. Till slut hittade Gustav Willman Borvik nätet, och sköt hem extrapoängen till Kristianstad.

– Båda målvakterna var vassa. Calle Clang i KIK-buren motade 30 av 31 skott och noterade en räddningsprocent på 96,8 % medan Connor Ingram i Löven-kassen motade 32 av 34 skott och hade en räddningsprocent på 94,1 %.

– Kristianstad har plockat extrapoängen i de tre senaste matcherna som gått till övertid.

– Björklöven har vunnit och förlorat varannan match sett över de tio senaste omgångarna.

Västerås - MODO 4-1

Målskyttar Västerås: Alexander Lunsjö 3, Lukas Zetterberg

Målskyttar MODO: Aleksi Heponiemi

Noterat:

– Västerås slog tillbaka MODO med 4-1 och Alexander Lunsjö var den stora segerorganisatören. Forwarden sköt tre av målen - 1-1, 3-1 och 4-1 - och noterade således ett hattrick.

– Emil Kruse gjorde en stark insats i VIK-kassen. Keepern motade 24 av 25 skott och noterade en räddningsprocent på 96,0 %.

– Västerås vann skotten med 32-25.

– Efter en knackigare period så har Västerås därmed tagit två solida hemmasegrar på tre dagar: 5-1 mot Mora och 4-1 mot MODO.

– MODO hade tre raka segrar innan dagens förlust.

Almtuna - Vita Hästen 8-5

Målskyttar Almtuna: Mattias Johansson, Felix Carenfelt, Jesper Norbäck, Calle Åsell, Tim Söderlund, Villiam Haag, Marcus Karlström, Tobias Liljendahl

Målskyttar Vita Hästen: Arvid Degerstedt 2, Jens Holmström, Marcus Karlberg, Christopher Fish

Noterat:

– När Vita Hästen och Almtuna möttes i onsdags blev det tre mål efter att Almtuna vunnit med 2-1. Returmötet blev ett helt annat målkalas med totalt tretton (!) mål, där Almtuna till slut kunde vinna med 8-5.

– Almtuna avgjorde matchen i mittperioden. Vita Hästen ledde med 2-1 efter 20 minuter, men via tre snabba mål i början av den tredje perioden så vände Almtuna till en 4-2-ledning. Vita Hästen svarade med ett 3-4-mål, men strax därefter gjorde Tim Söderlund 5-3. Almtuna spädde sedan på ledningen i den tredje perioden.

– Vita Hästen vann skotten med 35-24.

– Almtuna har två raka vinster (båda mot Vita Hästen) och poäng i tre raka matcher.

– Vita Hästen har fem förluster på de sex senaste matcherna.