Hemma
Mora
MIK
Borta
Karlskoga
BIK

Matchguide: Kan Karlskoga bryta bortatrenden?

26 december 2020 09:30

Karlskoga har spelat åtta raka bortamatcher utan att ta en trepoängare. Kan värmlänningarna få till ett trendbrott i eftermiddag mot Mora?


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.00 Mora - Karlskoga, Smidjegrav Arena

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Det är äntligen dags för hemmamatch för Mora igen. Den senaste spelades femte december, alltså för tre veckor sedan. De fyra senaste kamperna har spelats på bortaplan, och i senaste matchen svarade dalaget för en bragdartad vändning mot Björklöven där 0-3-underläge förvandlades till 8-4-seger.

» Karlskoga är i fin form med poäng i sju av de åtta senaste matcherna, även om de två senaste kamperna slutat med övertidsförlust. Senast blev det en 1-2-torsk mot Väsby.

» Lagen har mötts två gånger den här säsongen där båda kamperna spelats i Nobelhallen. Mora vann första mötet med 4-3 (i premiären) medan Karlskoga vann med 8-2 senast.

» Moras toppduo med Johan Persson och Daniel Ljunggren är formstark. I de tre senaste matcherna har de svarat för fem (tre mål, två assist) respektive åtta (åtta assist) poäng. Måns Carlsson är också i fin form med tre raka målmatcher.

» Karlskoga har spelat åtta raka bortamatcher utan att ta en trepoängare. På de åtta matcherna har det blivit sju förluster och en straffvinst.