Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Kristianstad
KIK

Matchguide: Revanschläge efter storförluster

30 december 2020 09:40

Onsdagen bjuder på tre matcher i Sveriges mest underhållande liga! Det är inte minst revanschläge för MODO (föll stort mot Tingsryd igår) och Kristianstad (har två storförluster mot Södertälje sedan tidigare).


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.00 Västervik - MODO, Plivit Arena
19.00 Väsby - Vita Hästen, Renew Arena
19.00 Södertälje - Kristianstad, Scaniarinken

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Efter ett nästan tre veckor långt speluppehåll så rivstartar Västervik med två matcher på två dagar. Igår blev det en 3-0-vinst mot AIK, och idag väntar hemmakamp mot MODO.

» MODO åkte på en riktig smäll igår när det blev en 2-7-torsk mot Tingsryd. Laget har förlorat fyra av de fem senaste matcherna.

» Lagen har mötts två gånger under säsongen och har varsin uddamålsvinst på bortaplan.

» Viktor Liljegren har kommit gång med målskyttet. Västervik-forwarden satte en puck i de tolv första matcherna, men har nu gjort fem mål på tio matcher (inklusive ett mål igår mot AIK).

» Adam Rockwood gjorde debut för MODO igår och blev målskytt direkt.

» Väsby har förlorat tre av de fyra senaste matcherna (och bara spelat in två av tolv möjliga poäng). Senast blev det en 3-5-torsk mot Almtuna.

» Efter bara en seger på åtta matcher så har Vita Hästen nu tagit två segrar på tre matcher, och båda vinsterna har kommit mot formstarkt motstånd i form av Timrå och Västerås.

» Det här blir säsongens fjärde möte mellan lagen. Vita Hästen vann de två första matcherna med 5-2, medan Väsby 5-4-vann efter straffar senast.

» Väsby-duon Tobias Lindberg och Colin Smith har kombinerat in 23 poäng i de åtta senaste matcherna.

» Vita Hästen-kaptenen Emil Lundberg har gjort tio poäng i de sex senaste matcherna och är just nu sexa i poängligan.

» Södertälje har inte spelat sedan sjätte december på grund av covid-19-problematik men nu är det äntligen dags för match igen. Laget hade poäng i tio av elva matcher innan speluppehållet, men får nu klara sig utan nyckelspelarna Filip Gustavsson och Evan Bouchard som dragit till Nordamerika för att förbereda sig inför NHL-säsongen.

» Kristianstad har förlorat två raka matcher och föll mot Tingsryd senast.

» Lagen har mötts två gånger i höst och Södertälje har vunnit med stora siffror: 6-0 och 9-1.

» Södertäljes Nick Olesen har gjort poäng i nio raka matcher.

» Kristianstad har alltså 1-15 i målskillnad på två matcher mot SSK. Snacka om att det är revanschläge idag. "Södertälje är ett spelskickligt lag och vi har gett dem lite väl mycket utrymme i de senaste matcherna. Jag hoppas att vi kan städa bort misstagen som vi gjorde mot Tingsryd. Vi hade bra stunder, men vi bjöd på lite för mycket. Man-man-spelet måste bli bättre", säger tränaren Mikael Gath till kristianstadsbladet.se.