Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Södertälje
SSK

Matchguide: Rivalmöte, milstolpe och många heta matcher

13 januari 2021 09:20

Onsdagen bjuder på hela sex matcher i Sveriges mest underhållande liga! Bland annat så blir det rivalmöte mellan AIK och Väsby samtidigt som Martin Janolhs spelar match 500 i HockeyAllsvenskan.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Tingsryd - Södertälje, Nelson Garden Arena
19.00 Almtuna - Kristianstad, Upplands Bilforum Arena
19.00 AIK - Väsby, Hovet
19.00 MODO - Karlskoga, Fjällräven Center
19.00 Västervik - Björklöven, Plivit Arena
19.00 Timrå - Västerås, NHC Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Timrå mot Västerås ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Timrås Alexander Lindelöf och Västerås Daniel Öhrn.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen gästar Timrås skadade back Marcus Hardegård studion.
» I andra pausen blickas det mot våren och det nya slutspelsupplägget synas.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Efter tre raka vinster så blev det en övertidsförlust mot Västerås senast för Tingsryd. Smålänningarna är i fin form med poäng i fyra raka matcher.

» Även Södertälje är i fin poängmässig form. Trots att spelet hackat en del så har det blivit fem segrar på de sex senaste matcherna. Senast slogs Almtuna tillbaka efter övertid.

» Lagen har mötts en gång tidigare under säsongen och då vann Södertälje med 3-2.

» Martin Janolhs, som har en bakgrund i Södertälje, gjorde debut för Tingsryd senast och blev målskytt direkt. Ikväll spelar han sin 500:e match i HockeyAllsvenskan och han blir den blott åttonde spelaren att nå den milstolpen.

» Södertäljes Nick Olesen, som avgjorde senast mot Almtuna, har gjort poäng i tretton av de fjorton senaste matcherna.

» Almtuna har åkt på två övertidsförluster i rad (mot Södertälje och Timrå), men har poäng i sex av de sju senaste matcherna där fyra av matcherna slutat med tre poäng. Formen är alltså god hos Uppsala-laget.

» Formen får också betecknas som stigande i Kristianstad. Efter fem raka nederlag så har skåningarna nu vunnit två raka matcher, båda dessutom på bortaplan. Senast blev det en 5-3-vinst mot Mora i Smidjegrav Arena.

» Lagen har mötts en gång tidigare under säsongen och då vann Kristianstad med 4-2.

» Almtunas Jesper Norbäck har gjort nio poäng i de fyra senaste hemmamatcherna.

» Kristianstads Alexander Molldén är i het målform. Backen har gjort mål i tre raka matcher och det har blivit fem kassar på de sex senaste matcherna.

» AIK svarade för en magisk vändning senast mot Västervik. Laget låg under med 0-2 med en minut och sexton sekunder kvar att spela, men lyckades kvittera via två snabba mål och sedan avgöra på straffar. En viktig vändning och vinst då AIK hade en seger på fem matcher innan dess.

» Väsby har bara en seger på de sju senaste matcherna, och den vinsten kom dessutom efter övertid. Senaste trepoängaren kom femte december. I förra matchen matade laget iväg hela 59 skott, men fick inte hål på Södertälje och föll med 0-3.

» Rivalerna möttes i ett dubbelmöte i början av säsongen och vann då varsin match. Först vann AIK med 4-1, sedan vann Väsby med 3-1.

» AIK saknar huvudtränaren Håkan Åhlund som är tjänstledig i januari. Anton Blomqvist har klivit in som tillfällig huvudtränare och igår blev det klart att båset också förstärks av J18-tränaren Johan Olsson som blir ny assisterande tränare.

» Colin Smith i Väsby är poängstark. Kanadensaren har gjort poäng i nio av de elva senaste kamperna.

» MODO har tagit två raka straffsegrar med där två hjältar har varit tydliga: målvakten Anthony Peters som varit strålande samt centern Adam Rockwood som satte den avgörande straffen i båda kamperna. Det har dock bara blivit en trepoängare på de sju senaste kamperna.

» Karlskoga är i kanonform. Värmlänningarna har poäng i nio raka matcher och 1-0-vann borta mot Björklöven senast.

» Lagen har mötts två gånger under säsongen och BIK har vunnit båda kamperna: 4-3 efter övertid samt 4-0.

» Igår gjorde MODO klart med kanadensiske backen Michael Boivin. Han är dock inte klar för spel ännu utan ansluter under andra halvan av januari. Han ska ersätta Jesper Lindgren som lämnat för spel i Nordamerika.

» MODO har förstärkt ledarstaben med Peter "Piva" Johansson som kliver som ny assisterande tränare.

» Västervik åkte på en tung förlust senast när man tappade en 2-0-ledning till 2-3-förlust efter straffar mot AIK. Det var andra strafförlusten i rad. Annars är smålänningarna stabila och har poäng i åtta av de nio senaste matcherna.

» Björklöven brottas med formen. Senast blev det en 0-1-förlust mot Karlskoga och laget har bara tagit en seger på de sex senaste matcherna.

» Det här fjärde och sista mötet under grundserien. Björklöven har vunnit de tre tidigare mötena: 3-2, 3-0 och 4-3 efter straffar.

» Västerviks Victor Öhman är i het målform. Han har gjort sex mål i de fem senaste matcherna.

» Även Michael Kapla är i måltagen. Västervik-backen har gjort mål i tre av de fyra senaste matcherna.

» Björklöven meddelade igår att de tre HockeyEttan-lånen Marcus Johansson, Elias Edström och Sebastian Manberg spelar med laget även den här veckan. "Vi saknar fortfarande spelare och därför har vi kommit överens om att förlänga lånen", säger sportchefen Per Kenttä.

» Efter två raka förluster så har Timrå studsat tillbaka och tagit två raka segrar. Senast blev det en 4-3-vinst efter övertid mot Almtuna.

» Efter tre raka förluster så fick Västerås till ett trendbrott senast när det blev en 3-2-seger efter övertid mot Tingsryd.

» Lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen och Timrå har vunnit båda kamperna: 5-0 och 4-1.

» Nyvärvade backen Alexander Lindelöf gör hemmadebut för Timrå. Att det blir mot just Västerås är speciellt eftersom det är hans moderklubb.