Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Karlskoga
BIK

Hockeyfest med sex matcher och 35 mål!

13 januari 2021 21:35

Onsdagen bjöd på hockeyfest där sex matcher levererade hela 35 mål när Södertälje, Almtuna, AIK, Karlskoga, Björklöven och Timrå vann.


Tingsryd - Södertälje 3-4 (OT)

Målskyttar Tingsryd: Felix Olsson, Elias Gunnarsson, Rasmus Bengtsson

Målskyttar Södertälje: Ludwig Blomstrand 2, Hugo Gustafsson, Oscar Eriksson

Noterat:

– Södertälje slog tillbaka Tingsryd med 4-3 efter övertid. Södertälje ledde med 3-1 efter drygt halva matchen, men lyckades inte hålla ledningen utan Tingsryd lyckades kvittera i slutperioden. På övertiden valde SSK att ta ut målvakten och spela fyra mot tre - och det gav utdelning när Ludwig Blomstrand kunde avgöra.

– Ludwig Blomstrand dunkade in dubbla mål för SSK och gjorde därmed mål igen efter fyra mållösa matcher. Han har gjort totalt tolv mål i år.

– Oscar Eriksson, lån från Skellefteå, gjorde debut i Södertälje och blev målskytt direkt när han satte 2-1-pucken i den andra perioden.

– Södertälje tog tredje raka segern och har sex vinster på de sju senaste matcherna.

– Tingsryd åkte på andra raka förlusten.

Almtuna - Kristianstad 5-2

Målskyttar Almtuna: Simon Löf 2, Victor Aronsson, Mattias Johansson, Calle Åsell

Målskyttar Kristianstad: Malte Sjögren, Alexander Molldén

Noterat:

– Almtuna slog tillbaka Kristianstad med 5-2 på hemmaplan. Det var dock Kristianstad som öppnade bäst och hade 2-0 i den första perioden. Almtuna lyckades reducera i slutet av inledningsakten, och vände sedan på matchen i mittperioden - och via fem raka mål så blev det alltså till slut en 5-2-seger.

– Simon Löf var en av matchhjältarna för Almtuna. Backen hade gjort noll mål inför ikväll, men satte nu dubbla kassar (!).

– Erik Hanses vaktade Almtuna-buren och gjorde en stabil insats. Han motade 31 av 33 skott och noterade en räddningsprocent på 93,9 %.

– Almtuna plockade poäng för femte matchen i rad (tre av dem har varit trepoängare).

– Kristianstad hade innan dagens förlust två raka vinster.

AIK - Väsby 4-1

Målskyttar AIK: Eric Norin, Anton Holm, Max Lindholm, Nicklas Heinerö

Målskyttar Väsby: Tobias Lindberg

Noterat:

– AIK slog tillbaka Väsby med 4-1 hemma på Hovet. Det stod 0-0 efter 40 minuter innan sista perioden förvandlades till ett målkalas. Väsby sköt 1-0, men AIK svarade direkt genom två snabba mål, och i slutet kom ytterligere två AIK-mål (ett av dem i tom bur).

– Anton Holm har sannerligen börjat komma igång. Efter en trög höst, där han också varit frånvarande en del, så har han haft en stark vecka. I måndags blev det ett mål och en assist mot Västervik, och idag blev ett mål (det matchvinnande 2-1-målet).

– Claes Endre var bra i AIK-buren. Han svarade för 34 räddningar på 35 skott och noterade en räddningsprocent på 97,1 %.

– AIK plockade andra raka segern.

– Väsby åkte på femte raka nederlaget.

MODO - Karlskoga 3-5

Målskyttar MODO: Patrik Karlkvist 2, Kalle Jellvert

Målskyttar Karlskoga: Tor Immo, Gustaf Franzén, Wilhelm Westlund, Axel Bergkvist, Gustaf Thorell

Noterat:

– Karlskoga slog tillbaka MODO med 5-3 i en svängig match. Karlskoga ledde med både 1-0 och 2-1 i den första perioden, men MODO kom tillbaka och tog också ledningen med 3-2 i mittperioden. BIK kom dock igen och via tre raka mål i mittperioden så vände värmlänningarna till ett 5-3-övertag, och efter en mållös slutperiod så blev det också slutresultatet.

– Gustaf Thorell satte en puck för Karlskoga och den formstarke centern har därmed gjort åtta poäng på de sju senaste matcherna.

– Karlskoga plockade tredje raka segern (alla på bortaplan!) och har poäng i tio raka matcher.

– MODO hade innan dagens förlust två raka straffsegrar på kontot, men det har bara blivit en trepoängare i de åtta senaste kamperna.

Västervik - Björklöven 1-2

Målskyttar Västervik: Tim Wahlgren

Målskyttar Björklöven: Pontus Andreasson, Sebastian Manberg

Noterat:

– Björklöven slog tillbaka Västervik med 2-1 på bortaplan och det var lagets HockeyEttan-lån som stod i centrum. Det var nämligen Elias Edström som spelade fram Sebastian Manberg till matchvinnande 2-0 i början av den tredje perioden. Västervik kom inte närmare än en reducering i slutminuten.

– Isak Mantler gjorde en jättematch i Björklöven-buren. Han svarade för 36 räddningar på 37 skott och noterade en räddningsprocent på 97,3 %.

– Västervik vann skotten med 37-20.

– Björklöven fick därmed vinna igen efter två raka förluster. Detta var andra trepoängaren sett över de sju senaste matcherna.

– Västervik åkte på tredje raka förlusten, men de två tidigare kom först efter straffar.

Timrå - Västerås 4-1

Målskyttar Timrå: Albin Lundin, Jacob Blomqvist, Jonathan Dahlén, Hugo Reinhardt

Målskyttar Västerås: Gabriel Kangas

Noterat:

– Timrå slog tillbaka Västerås med 4-1 på hemmaplan. Västerås gjorde 1-0 efter knappt fem minuter, men några fler mål blev det inte för västmanlänningarna. Albin Lundin kvitterade till 1-1 och i mittperioden gjorde Jacob Blomqvist och Jonathan Dahlén 2-1 respektive 3-1. Hugo Reinhardt fastställde sedan slutresultatet i den tredje perioden.

– Poängligaledaren Jonathan Dahlén gjorde mål igen efter att ha gått mållös i sju raka matcher.

– Jacob Johansson gjorde en bra match i Timrås kasse. Han motade 18 av 19 skott och noterade en räddningsprocent på 94,7 %.

– Timrå vann skotten med 27-19.

– Serieettan Timrå plockade tredje raka vinsten.

– Västerås har förlorat fyra av de fem senaste matcherna.