Hemma
Västerås
VIK
Borta
Kristianstad
KIK

Urladdning av Timrå - och flera jämna matcher

7 oktober 2020 21:35

Timrå svarade för en urladdning mot Karlskoga, AIK tog säsongens första seger och Björklövens segertåg fortsatte. Det är några av rubrikerna från onsdagens fem matcher i HockeyAllsvenskan!


Södertälje - Almtuna 2-4

Målskyttar Södertälje: Anton Heikkinen, Samuel Fagemo

Målskyttar Almtuna: Mattias Johansson 2, Felix Carenfelt, Jesper Norbäck

Noterat:

– Fjärde matchen på sex dagar, men Almtuna visade ingen trötthet och till slut blev det en 4-2-seger på bortaplan mot Södertälje. Jesper Norbäck satte den matchvinnande pucken när han skickade in 3-2 i powerplay i mitten av den tredje perioden.

– Almtuna-kedjan med Hampus Harlestam, Martin Mellberg och Jesper Norbäck har levererat poäng i alla matcher hittills. I den här matchen låg de alltså bakom avgörandet.

– Mattias Johansson både inledde och avslutade målskyttet för Almtuna. Den defensivt starke centern satte 1-0 efter knappt två minuter, och skickade in 4-2 i tom bur med knappa tre minuter kvar. Han noterade dessutom en assist.

– Erik Hanses gjorde en bra match i Almtunas bur. Han motade 31 skott och noterade en räddningsprocent på 93,9 %.

– Matt Bailey spelade fram till båda Södertäljes mål.

**

Timrå - Karlskoga 7-1

Målskyttar Timrå: Jonathan Dahlén 2, Viktor Lodin, Jens Lööke, Morten Madsen, Jacob Blomqvist, Albin Lundin

Målskyttar Karlskoga: Sebastian Fakt

Noterat:

– Urladdning av Timrå! Jonathan Dahlén sköt 1-0 redan efter en dryg minut, och efter första perioden ledde hemmalaget med hela 5-0. Redan där var matchen således avgjord.

– Jens Lööke var poängbäst i Timrå. Han svarade för ett mål och tre assist.

– Jonathan Dahlén, som gjorde totalt tre poäng med två mål och en assist, nådde en milstolpe i HockeyAllsvenskan när han satte sitt hundrade mål i ligan.

– Timrå vann skotten med 42-29.

– Jacob Johansson vaktade Timrås kasse och svarade för 28 räddningar på 29 skott, vilket innebar en räddningsprocent på 96,6 %.

**

AIK - Väsby 4-1

Målskyttar AIK: Victor Söderström, Lucas Feuk, Oliver Wahlström, Johan Johnsson

Målskyttar Väsby: Christoffer Gozzi

Noterat:

– Säsongens första rivalmöte mellan AIK och Väsby slutade med seger för hemmalaget. Victor Söderström var en av de stora dominanterna. Han sköt 1-0 och spelade sedan fram till både 3-1 och 4-1.

– AIK:s powerplay fortsätter att vara effektivt. Två av fyra mål kom i den spelformen, och efter tre matcher så har laget en imponerande powerplay-effektivitet på 42,9 %.

– Claes Endre fick göra sin första allsvenska start i AIK-kassen och hade stor del i segern på Hovet. Han motade 31 av 32 skott, och noterade en räddningsprocent på 96,9 %.

– Detta var AIK:s första seger för säsongen. Väsby står på tre raka förluster och väntar på första allsvenska poängen.

– Lagen möts på fredag igen, då i Renew Arena.

**

Vita Hästen - Björklöven 2-3

Målskyttar Vita Hästen: Erik Borg, Marcus Sörensen

Målskyttar Björklöven: Axel Ottosson, Oskar Steen, Justin Crandall

Noterat:

– Björklöven tog tredje raka segern efter att ha bortavunnit mot Vita Hästen, men det satt långt inne. Justin Crandall avgjorde fram till 3-2 med knappt tre minuter kvar, ett mål som tillverkades i powerplay.

– Löven-kaptenen Fredric Andersson spelade fram till matchavgörande målet och har därmed gjort en assist i tre raka matcher.

– Kevin Poulin gjorde tredje raka starten i Lövens bur och svarade för en ny bra insats. Han motade 33 av 35 skott och noterade en räddningsprocent på 94,3 %,

– Marcus Sörensen satte 2-2-pucken för Vita Hästen och gjorde därmed mål för andra matchern i rad.

**

Västerås - Kristianstad 3-2 (PS)

Målskyttar Västerås: Viktor Hertzberg 2, Alexander Lunsjö

Målskyttar Kristianstad: Kevin Wennström, Johan Lundgren

Noterat:

– Det blev rafflande mellan Västerås och Kristianstad. Med dryga minuten kvar så kvitterade Kristianstad till 2-2 genom Johan Lundgren, och med halvminuten kvar så fick KIK också straff - men den brände Joel Kellman. Matchen gick till övertid och straffar, och där avgjorde VIK genom Alexander Lunsjö.

– Viktor Hertzberg satte båda Västerås mål under ordinarie tid och båda målen kom i powerplay. Rasmus Asplund spelade fram till båda kassarna.

– Kevin Wennström var försäsongens bästa målskytt bland allsvenska spelare tillsammans med Timrås Viktor Lodin. Nu gjorde han säsongens första kasse när han satte 1-1 för Kristianstad i mittperioden.

– Båda målvakterna gjorde starka insatser. Jesper Myrenberg motade 29 skott och noterade en räddningsprocent på 93,6 %, medan Calle Clang svarade för 31 räddningar och noterade en räddningsprocent på 93,9 %.