Hemma
Timrå
TIK
Borta
AIK
AIK

Claes Endre storspelade i AIK-segern

24 mars 2021 21:20

AIK kvitterade kvartsfinalserien mot Timrå till 1-1 i matcher efter att ha vunnit med 2-1 i NHC Arena. Stor matchhjälte? Målvakten Claes Endre som räddade 46 (!) skott.


AIK har kvitterat kvartsfinalserien mot Timrå till 1-1 i matcher. Det efter att ha vunnit den andra matchen i NHC Arena med 2-1.

En av de stora matchvinnarna var Claes Endre. AIK-keepern räddade 46 (!) skott och noterade en räddningsprocent på 97,9 %.

– Han steppade upp efter första målet där han släpper ut en retur, det är sådant som händer, och han gör en grym jäkla avslutning på matchen, säger Anton Karlsson till C More.

Anton Karlsson själv sköt det matchvinnande målet när han rakade in 2-1-pucken i början av den tredje perioden.

– Det var inte så mycket snack, det var ju öppet mål, säger Karlsson, och summerar insatsen:

– Jätteskönt att studsa tillbaka efter förlusten i förrgår. Vi spelar bra hockey över 60 minuter och det kan vi ta med oss. Så här ska vi fortsätta.

Nu vänder AIK hem till Hovet för dubbla hemmamatcher.

– Det är klart att det var viktigt att vi tog en seger här uppe. Det ger energi och gör att vi får med oss självförtroende. Nu ska vi hem till borgen och förhoppningsvis ta nästa match också, säger Karlsson.

Timrå - AIK 1-2

Målskyttar Timrå: Viktor Lodin

Målskyttar AIK: Malte Setkov, Anton Karlsson

Noterat:

– Timrå vann skotten med 47-18.

– AIK:s Max Lindholm var med och spelade fram till 1-1-målet. Han har nu gjort sju poäng på fyra slutspelsmatcher.

– Timrås Viktor Lodin fortsätter att göra mål. Han satte en puck även i första kvartsfinalen och har gjort poäng i nio av de tio senaste matcherna.