Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Björklöven
IFB

Gustaf Franzén avgjorde i sjätte (!) perioden

4 april 2021 22:30

Karlskoga vann den första semifinalen mot Björklöven efter att Gustaf Franzén avgjort i den sjätte (!) perioden.


Den första semifinalen mellan Karlskoga och Björklöven blev otroligt dramatisk. Karlskoga kunde till slut vinna med 4-3 efter att Gustaf Franzén avgjort i början av den sjätte (!) perioden.

– Otroligt skönt, lite trött får man erkänna att man är, säger Gustaf Franzén till C More.

Annars var Karlskoga illa ute till en början. Björklöven började klart bäst och hade både 2-0 och 3-1. Karlskoga växte dock in i matchen och mitt i den tredje perioden kunde Linus Karlsson kvittera till 3-3.

Det var oavgjort efter 60 minuter och det dröjde alltså till den sjätte perioden där Franzén kunde avgöra efter totalt 103 minuter och 18 sekunder. Franzén fick pucken centralt och tog ett snabbt skott som satt bakom en storspelande Kevin Poulin.

– Man har inte så mycket tid i den ytan, så jag visste att jag bara behövde ta emot och skjuta snabbt. Jag får den på första stolpen. Det var en bra screen och jag tror inte han (målvakten) ser den. Så jäkla skönt, säger Franzén, som dock inte ville säga att det var karriärens viktigaste mål:

– Det är uppe där, men ska jag vara ärlig så har jag inte hunnit smälta det än. Samtidigt ska man inte dra för stora växlar av detta, det är första matchen i bäst av sju, men skönt att avgöra.

Matchhjälten summerar matchen:

– Vi var lite utspelade i första perioden, men efter det jobbar vi oss sakta men säkert in i matchen. Vi har en förstafemma som är riktigt bra idag och som får matchen till övertid, och på övertiden är vi det bättre laget. Jäkla rolig match, men skönt att vinna den.

Match två spelas i Nobelhallen på tisdag.

Karlskoga - Björklöven 4-3 (OT)

Målskyttar Karlskoga: Henrik Björklund 2, Linus Karlsson, Gustaf Franzén

Målskyttar Björklöven: Francis Perron, Olle Liss, Alexander Deilert

Noterat:

– Båda målvakterna var riktigt bra, även om det blev sju mål. Karlskogas Tim Juel motade 33 av 36 skott och noterade en räddningsprocent på 91,7 % medan Kevin Poulin svarade för 39 räddningar på 43 skott och hade en räddningsprocent på 90,7 %.

– Karlskogas förstakedja gjorde de tre första målen i matchen och Henrik Björklund, Linus Karlsosn och Gustaf Thorell kombinerade in totalt sju poäng.