Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Karlskoga
BIK

Björklöven vann och utjämnade matchserien

10 april 2021 20:30

Björklöven vann på hemmaplan mot Karlskoga och utjämnade därmed semifinalserien till 2-2 i matcher.


Björklöven vann mot Karlskoga på hemmaplan i den fjärde semifinalen och utjämnade därmed matchserien till 2-2 i matcher.

Segersiffrorna skrevs till 6-3.

– Det är klart att det är skönt. Jag tycker att vi skulle vunnit förra matchen men då fick vi inte in pucken, men vi känner att vi är det bättre laget. Idag var det en mer jämn match men vi satte puckarna, så det är skönt att det är utjämnat, säger Alexander Wiklund till C More.

Det stod 2-2 efter halva matchen innan Björklöven kunde sätta in segerstöten. Karl Johansson matade in 3-2 och två och en halv minut efter det skickade Francis Perron in 4-2 i powerplay. I början av den tredje perioden spädde Alex Hutchings på till 5-2.

Karlskoga 3-5-reducerade med knappt fyra minuter kvar att spela men kom inte närmare än så och i slutet så kunde Pontus Andreasson fastställa slutresultatet i tom bur.

Alexander Wiklund medgav att det fanns en viss press på Björklöven:

– Ja och nej, säger han och fortsätter:

– Det är klart att de hade ledningen med 2-1, men vi var mycket bättre i förra matchen trots att vi förlorade och vet att vi är det bättre laget. Idag fick vi utdelning för slitet i förra matchen för det var jämnare nu.

Match fem spelas i Karlskoga på måndag.

– Det är två bra lag, vi har båda tagit oss till semifinal, det kommer vara tajt och det visste vi om innan. Det är böst av sju matcher och jag blir inte förvånad om det blir sju fighter heller, säger Björklöven-tränaren Hans Wallson till C More.

Björklöven - Karlskoga 6-3

Målskyttar Björklöven: Alexander Wiklund, Olle Liss, Karl Johansson, Francis Perron, Alex Hutchings, Pontus Andreasson

Målskyttar Karlskoga: Gustaf Franzén, David Lilja, Gustaf Thorell

Noterat:

– Kevin Poulin var lysande i Björklöven-buren och bjöd på massor av fina räddningar. Han motade 38 av 41 skott och noterade en räddningsprocent på 92,7 %.

– Björklöven har nu spelat elva raka matcher utan att ha förlorat efter ordinarie tid.