Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Timrå
TIK

Matchguide: Äntligen dags för spel igen!

9 maj 2021 09:20

Det är äntligen dags att återuppta finalserien mellan Timrå och Björklöven! Det står 1-1 i matcher och ikväll väntar första mötet i A3 Arena.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

18.30 Björklöven - Timrå, A3 Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Björklöven mot Timrå ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Björklövens JT Brown och Timrås Jens Lööke.
» Inför matchen gästas studion av VK-journalisten Gustav Pettersson.
» I första pausen bjuder C More-experten Mike Helber på slutspelets All Star Team.
» I andra pausen blir det en intervju med veteranen Daniel "Trucken" Karlsson som var med och tog upp Troja i HockeyAllsvenskan.

MATCHSERIEN

VÄRT ATT VETA

» Finalen spelas i bäst av sju matcher där vinnaren blir HockeyAllsvensk Mästare och går upp i SHL!

» Finalserien har haft ett uppehåll på nästan tre veckor till följd av corona-utbrott i båda lagen. Finalserien har flyttats fram två gånger - men nu är det alltså äntligen dags att spela igen. Det blir ett intensivt schema och om serien går till sju matcher så kommer lagen ha spelat fem matcher på sju dagar.

» Det står 1-1 i matcher. Björklöven vann första matchen med 6-3 innan Timrå vann den andra bataljen med 7-0. Båda de matcherna spelades i NHC Arena. Match tre och fyra spelas i A3 Arena.

» Timrås Jonathan Dahlén har gjort poäng i nio raka matcher.

» Björklövens Daniel Rahimi och Alexander Hellström är avstängda i fyra respektive tre matcher.

» "Vi vet vart vi har Timrå och dom vet nog var dom har oss. Vi har släppt förlusten och tar med oss det vi har gjort bra under dom här två matcherna. Sedan får vi kolla på det vi behöver förbättra. Det är ett schackspel där man ska svara upp mot motståndarna hela tiden, men den senaste matchen är inget jag legat sömnlös över direkt. Sådant är bara att glömma och gå vidare", säger Björklövens Olle Liss till hockeysverige.se.

» "För oss gäller det att komma tillbaks till det som vi gjorde bra när vi vann med 7–0 och det var framför allt att vi spelade ett bättre kampspel än vad vi gjorde tidigare. Och special teams satt lite bättre", säger Timrå-tränaren Fredrik Andersson till hockeypuls.se.