Hemma
HV71
HV71
Borta
Björklöven
IFB

Björklöven tvingade fram ny match!

1 maj 2022 21:00

Björklöven tog en klar seger mot HV71 i Husqvarna Garden och tvingade därmed fram en sjätte finalmatch som spelas i Winpos Arena på onsdag!


Björklöven lever vidare i finalserien!

Umeå-laget 6-1-vann mot HV71 i Husqvarna Garden och tvingade därmed fram en sjätte finalmatch i Winpos Arena på onsdag.

– Viktig vinst så klart, vi var tvungna att vinna. Sedan om vi vinner med 1-0 eller 7-2 spelar ingen roll, nu är det bara nästa match som gäller, säger Björklöven-kaptenen Fredric Andersson till C More.

Björklöven fick en drömstart på matchen när Olle Liss vallade in 1-0 i powerplay efter knappt fyra minuter och där Christopher Bengtsson utökade till 2-0 med dryga minuten kvar av inledningsperioden. Gustav Possler spädde sedan till 3-0 i början av andra perioden.

HV71 reducerade till 1-3 genom Marcus Davidsson efter drygt halva matchen, men bara 24 sekunder efter det så gjorde Francis Perron 4-1 och innan perioden var över så hade Alex Hutchings också matat in 5-1.

Jacob Olofsson sköt 6-1 i början av tredje perioden.

Taylor Matson kunde reducera för HV71 först i slutminuten.

– Vi gör småsakerna bra. Vi strular lite i andra, men är ruggigt effektiva där och har lite flyt samtidigt som Joona (Voutilainen) är bra i målet. Annars är vi konsekventa, speciellt i mittzon, och har grejerna framför oss, säger Andersson.

Björklöven-tränaren Viktor Stråhle:

– Det var hög effektivitet i dag, så det var härligt. Första perioden är riktigt bra, sedan går den ner i andra men vi är otroligt effektiva, säger han till C More.

HV71-tränaren Tommy Samuelsson:

– Vi var inte tillräckligt bra för att vinna hockeymatchen. Det gäller att ladda om, säger han till C More.

HV71 leder finalserien med 3-2 i matcher, och för Björklöven är det en ny måstematch som väntar på onsdag.

– Det kommer bli en ruggig atmosfär. Vi ska spela som vi gjorde i dag, enkelt och noggrannt i varje byte, säger Andersson.

HV71 - Björklöven 2-7

Målskyttar HV71: Marcus Davidsson, Taylor Matson

Målskyttar Björklöven: Olle Liss, Christopher Bengtsson, Gustav Possler, Francis Perron, Alex Hutchings, Jacob Olofsson

Noterat:

» Björklövens 1-0 kom i powerplay och var Umeå-lagets första PP-mål i finalserien.

» Joona Voutilainen gjorde en ny stark match i kassen. Björklöven-keepern motade 31 av 33 skott och noterade en räddningsprocent på 93,9 %.