Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Tingsryd
TAIF

Tingsryd vann och är kvar i HockeyAllsvenskan!

24 mars 2023 21:25

Tingsryd vann den sjätte matchen i kvalet och säkrade därmed nytt kontrakt i HockeyAllsvenskan! Samtidigt är Västervik klara för Hockeyettan.


Tingsryd blir kvar i HockeyAllsvenskan!

Laget vann den sjätte kvalmatchen mot Västervik i Plivit Arena med 2-0. Det betyder 4-2 i matcher.

– Det är många känslor. En fantastisk grupp att jobba med. Klart vi inte ville vara här egentligen men gruppen har varit otroligt målmedveten, säger Tingsryds tränare Fredrik Glader till C More.

– Att vi klarar det här tror jag beror på att vi får tillbaka många spelare som vi kunnat jobba med i slutet av säsongen. Vi har haft driv och konkurrens.

Den sjätte matchen var mållös fram till mitten av den andra perioden. Då skickade Felix Olsson in 1-0. Innan perioden var över hade Daniel Öhrn utökat till 2-0.

Fler mål blev det inte.

Tomas Rydén, som varit så bra i matchserien, svarade för en ny storstilad insats i Tingsryds målbur. Han höll sin tredje nolla och har bara släppt in fem mål på sex matcher.

– Shit vilken matchserie han gör. Han har hållit tre nollor, det beskriver vad han betyder för oss, säger Glader om Tomas Rydén.

Rydén själv:

– Är bara tom, har bara grinat på isen. Är mållös. Så oerhört skön känsla. All ångest och all pressen... det är bara så skönt just nu, säger han till C More.

Västervik gick upp i HockeyAllsvenskan 2016 och har gjort sju säsonger i ligan där man nått slutspel under fem av åren. Nästa säsong spelar klubben i Hockeyettan.

Västervik - Tingsryd 0-2

Målskyttar Västervik: -

Målskyttar Tingsryd: Felix Olsson, Daniel Öhrn

Noterat:

» Tomas Rydén höll sin tredje nolla i matchserien efter att ha motat totalt 19 skott.

» Det har varit en tät och målsnål serie. Den sjätte matchen var också skottsnål: 19-17.