Hemma
Mora
MIK
Borta
Södertälje
SSK

Mora vann och spelade till sig matchboll!

26 mars 2023 20:55

Mora uddamålsvann på hemmaplan mot Södertälje. Det betyder 3-2 i matcher i kvartsfinalserien och att dalalaget har matchboll.


Hemmaplan fortsätter att vara en vinstfaktor i kvartsfinalserien mellan Mora och Södertälje.

Mora vann den femte kvartsfinalen hemma i Smidjegrav Arena med 4-3 och har därmed 3-2 i matcher.

Mora gick upp i en 3-1-ledning men Södertälje åt i kapp till 3-3 vilket var läget efter 40 spelade minuter. I den tredje akten avgjorde Mora genom Anton Heikkinen som sköt 4-3.

– Tycker vi gör en stabil tredje period, försökte hålla i pucken där nere så länge vi kunde och det gick vägen, säger segerskytten till C More.

Att just Heikkinen avgjorde var inte helt ovöntat, forwarden har haft ett dundergenombrott som vass målskytt i HockeyAllsvenskan i år.

– Ganska nöjd med min säsong, känns som jag tagit steg ju längre säsongen gått, mitt självförtroende har byggts upp, säger han.

Mora-tränaren Johan Hedberg:

– Tycker vi behöll lugnet. Vi var metodiska fast det gick emot oss med tuffa mål, men vi nötte på, säger han till C More.

Södertälje-tränaren Magnus Bogren:

– Vi ger i princip dem tre mål tycker jag. Det är saker vi snackat om. Vi vet att de kommer hårt. Är en jämn match och vi kunde lika gärna vunnit i dag, säger han till C More.

Match sex spelas i Scaniarinken på tisdag. Då har Mora alltså matchboll, men måste bryta trenden med hemmavinster i serien för att kunna slå in den.

Mora - Södertälje 4-3

Målskyttar Mora: Axel Sundberg, Kevin Hancock, Johan Persson, Anton Heikkinen

Målskyttar Södertälje: Emil Alba 2, Albert Sjöberg

Noterat:

» Mora skiftade målvakt efter en period: Andreas Ljunggren ut, Kari Piiroinen in. Anledningen? Mora-tränaren Johan Hedberg berättade efter matchen att Ljunggren kände sig hängig.

» Mora vann skotten med 32-19.