Hemma
MoDo
MoDo
Borta
AIK
AIK

Storseger för MoDo som tog kommandot!

25 mars 2023 21:25

MoDo har tagit kommandot i kvartsfinalserien mot AIK. Ångermanlänningarna 8-3-vann på hemmaplan och har nu 3-2 i matcher.


MoDo har tagit tillbaka kommandot i kvartsfinalserien mot AIK.

Ångermanlänningarna vann den femte matchen med 8-3 och har därmed 3-2 i matcher.

– Viktigt så klart. Kände ändå att vi startade ganska dåligt, men hittade någon knapp att slå på och vinner klart till slut, säger MoDos tvåmålsskytt Sebastian Ohlsson till C More.

Senaste matchen satte AIK tonen i den andra perioden där man vann med 3-0. Den här gången var det MoDo som vann mittperioden med 3-0, och som hade en 4-1-ledning efter 40 spelade minuter.

I den tredje akten spädde MoDo på övertaget.

– Vi tävlade bättre i dag om vi jämför med för två dagar sedan. Framförallt fler minuter. Vi tog över matchen och spelar på resultat, säger tränaren Mattias Karlin till C More.

AIK-tränaren Anton Blomqvist om matchen:

– Första tio var bra från vår sida, sedan tog MoDo över. De var egentligen bättre på allt och vann rättvist, säger han till C More.

Den sjätte matchen spelas på Hovet på måndag.

– Har trott på oss hela tiden och AIK har gett oss en tuff serie hittills, men nu ska vi ner till Stockholm och stänga det här, säger Ohlsson.

MoDo - AIK 8-3

Målskyttar MoDo: Sebastian Ohlsson 2, Erik Jinesjö Karlsson, Theodor Niederbach, David Bernhardt, Nick Halloran, Oscar Pettersson, Mikkel Aagaard

Målskyttar AIK: Oscar Öhman 2, Richard Gynge

Noterat:

» MoDo sköt tre mål i powerplay.

» MoDo-trion Sebastian Ohlsson, Nick Halloran och Erik jinesjö Karlsson svarade alla för tre poäng vardera.