Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Mora
MIK

Måns Carlsson avgjorde och Mora är i semifinal!

28 mars 2023 22:00

Måns Carlsson avgjorde med ett drömmål på övertid när Mora vann den sjätte kvartsfinalen mot Södertälje. Dalalaget är därmed klara för semifinal.


Mora är klara för semifinal!

Dalalaget bröt hemmatrenden i kvartsfinalserien mot Södertölje genom att vinna den sjätte matchen i Scaniarinken. Det satt dock långt inne.

Det var 2-2 efter 60 spelade minuter.

På övertid avgjorde till slut Mora genom ett drömmål av Måns Carlsson. Forwarden slet till sig ett friläge och gjorde en "Kenta Nilsson"-dragning. Snyggt, effektivt och matchvinnande.

– Tänkte att jag skulle testa den och gjorde det helt okej, säger Måns Carlsson till C More.

Segern innebär att Mora vann serien med 4-2 i matcher.

– Tycker att vi hållit oss till vårt spel. Södertälje är grymt taktiska och har ätit upp oss när de fått spela sitt spel, vi har varit bäst när vi hållit oss till vårt spel, säger Carlsson.

SSK-tränaren Magnus Bogren:

– Det är tungt och tomt, men vi har vänt en trend för Södertälje och har gjort en av de starkaste säsongerna i klubben på länge, säger han till C More.

Nu väntar alltså semifinal för Mora.

– Ganska så trött, ska bli gött att vila fram till lördag. Vi är nöjda med det vi gjort, säger Måns Carlsson.

Södertälje - Mora 2-3 (OT)

Målskyttar Södertälje: Patrick Newell, Filiph Engsund

Målskyttar Mora: Noah Steen, Axel Sundberg, Måns Carlsson

Noterat:

» Kari Piiroinen gjorde sin första start för Mora i slutspelet. Han räddade 20 av 22 skott och noterade en räddningsprocent på 90,9 %.

» Noah Steen gjorde debut i A-laget i Mora. Då blev 18-åringen målskytt direkt när han tråcklade in 1-0-målet för dalalaget.