HÅLLBARHET

Genom den positiva kraft som finns i vår liga vill vi tillsammans göra världen bättre för kommande generationer. I HockeyAllsvenskan kommer publiken alltid först och med dem som drivkraft är vi övertygade om att vi tillsammans kan vara goda ambassadörer genom att arbeta med viktiga sociala-, ekonomiska- och miljömässiga hållbarhetsfrågor.

Vi är väl medvetna om att vi har en lång väg att gå och att det finns många hinder och utmaningar för oss, men vi kan inte vänta längre. Med publiken i fokus och med en tanke på våra framtida hockeysupportrar är vi övertygade om att det här är den rätta vägen. 

Primärt kommer vi rikta in oss på fyra hållbarhetsområden: Laganda, Miljöpåverkan, Folkhälsa och Publiken. För att möjliggöra detta blir därmed vår nya huvudsponsor Unibet en otroligt viktig del i arbetet och tillsammans med våra fantastiska samarbetspartners ska vi arbeta för att ta ansvar så att vi alla blir vinnare även utanför isen.

I och med detta vill vi också uppmana, uppmuntra och utmana andra sporter och ligor att rikta sitt fokus på hållbarhetsfrågor. Tillsammans har vi en enorm kraft och en fantastisk möjlighet att påverka och göra skillnad.

 

HÅLLBARHETSRAPPORT

HockeyAllsvenskan kan som en av de första ligorna i Sverige stolt presentera vår första hållbarhetsrapport. Rapporten täcker säsongerna 2020/2021 till 2021/2022.

Läs här:

Hur kan du bidra?

Har Du eller Ditt företag en bra idé eller kanske ett simpelt life-hack som gör världen lite bättre? Hör av dig till [email protected] så hjälper vi till att sprida det!

Ingen kan göra allt - men alla kan göra något!

Kontakt

Gabriel Monidelle, VD, E-post, 0707-996565

HÅLLBARHETSPARTNERS


 

HÅLLBARHET

Som led i vårt samarbete stöttar Coop alla klubbar med Änglamarks miljömärkta tvättmedel, duschtvål och hårschampo - fritt från färgämnen, parfym och rekommenderas av Asthma Allergy Nordic.

Änglamark finns bara på Coop och har Sveriges största sortiment av KRAV- och miljömärkta produkter. Noga utvalt. Klokt bortvalt.

» Mer om Coops hållbarhetsarbete

POÄNGKUNGEN

När du handlar på Coop får du som medlem poäng - precis som i HockeyAllsvenskan där både spelare och lag får poäng. Därför passar det så bra att Coop presenterar årets poängkung i HockeyAllsvenskan.

Både spelaren som vinner poängligan och klubben han representerar erhåller ett pris på
1 miljon poäng av Coop.

» Handla på Coop och tjäna poäng

MATCHPUCKEN

En spännande puck för dig som Coop-medlem är poängen och för att det ska bli poäng i hockey krävs att pucken går i nät, det vill säga att det blir mål!

Därför känns det naturligt att ha med Coop på HockeyAllsvenskans officiella matchpuck den här säsongen.
 
 

» Mer för dig som Coop-medlem

STÖTTA DIN KLUBB

Tack vare samarbetet med Coop kan du som Coop-medlem fortsatt stötta din allsvenska hockeyklubb genom att skänka ett bidrag för dina poäng.

Pengarna går oavkortat till klubbens ungdomsverksamhet. Ditt bidrag är guld värt!
 
 
 

» Läs om hur du stöttar Din klubb

NYHETER

ENERGI

Hockeyarenor slukar mycket energi. 

HockeyAllsvenskan har gjort en sammanställning över arenorna i ligan och deras energiåtgång med syftet att effektivisera och bli bättre hållbarhetsmässigt. 

Så här ser snittet ut för arenorna i ligan (2018/19):
Energi och Värme: 1,05GWh
El fastighet: 1,94GWh
Vattenåtgång: 22117m3

Publikens liga!

DO THE PANT

I FOKUS

Hållbarhet

CSR-projekt i ligan

CSR-projekt i klubbarna

FOKUSOMRÅDEN HÅLLBARHET

Publiken

Laganda

Miljöpåverkan

Folkhälsa

HockeyAllsvenskan

PROJEKTET


I det omfattande arbete som ligger bakom HockeyAllsvenskans nya hållbarhetsposition har ligan arbetat aktivt tillsammans med studenter och forskare vid Blekinge Tekniska Högskola (BTH), framförallt med masterstudenter från magisterprogrammet i strategiskt ledarskap för hållbarhet. BTH är en av Sveriges tydligast profilerade högskolor, där IT och innovation för hållbar tillväxt står i fokus. MSLS-programmets strategiska fokus på hållbarhet lockar studenter från hela världen.