HÅLLBARHET

Genom den positiva kraft som finns i vår liga vill vi tillsammans göra världen bättre för kommande generationer. I HockeyAllsvenskan kommer publiken alltid först och med dem som drivkraft är vi övertygade om att vi tillsammans kan vara goda ambassadörer genom att arbeta med viktiga sociala-, ekonomiska- och miljömässiga hållbarhetsfrågor.

Vi är väl medvetna om att vi har en lång väg att gå och att det finns många hinder och utmaningar för oss, men vi kan inte vänta längre. Med publiken i fokus och med en tanke på våra framtida hockeysupportrar är vi övertygade om att det här är den rätta vägen. 

Primärt kommer vi rikta in oss på fyra hållbarhetsområden: Laganda, Miljöpåverkan, Folkhälsa och Publiken. För att möjliggöra detta blir därmed vår nya huvudsponsor Unibet en otroligt viktig del i arbetet och tillsammans med våra fantastiska samarbetspartners ska vi arbeta för att ta ansvar så att vi alla blir vinnare även utanför isen.

I och med detta vill vi också uppmana, uppmuntra och utmana andra sporter och ligor att rikta sitt fokus på hållbarhetsfrågor. Tillsammans har vi en enorm kraft och en fantastisk möjlighet att påverka och göra skillnad.

 

Hur kan du bidra?

Har Du eller Ditt företag en bra idé eller kanske ett simpelt life-hack som gör världen lite bättre? Hör av dig till [email protected] så hjälper vi till att sprida det!

Ingen kan göra allt - men alla kan göra något!

Kontakt

Gabriel Monidelle, Kommersiell Chef, E-post, 0707-996565

HÅLLBARHETSPARTNERS

C More

NYHETER

ENERGI

Hockeyarenor slukar mycket energi. 

HockeyAllsvenskan har gjort en sammanställning över arenorna i ligan och deras energiåtgång med syftet att effektivisera och bli bättre hållbarhetsmässigt. 

Så här ser snittet ut för arenorna i ligan (2018/19):
Energi och Värme: 1,05GWh
El fastighet: 1,94GWh
Vattenåtgång: 22117m3

Publikens liga!

DO THE PANT

I FOKUS

HÅLL KOLL PÅ

CSR-projekt i ligan

CSR-projekt i klubbarna

FOKUSOMRÅDEN HÅLLBARHET

Publiken

Laganda

Miljöpåverkan

Folkhälsa

HockeyAllsvenskan

PROJEKTET


I det omfattande arbete som ligger bakom HockeyAllsvenskans nya hållbarhetsposition har ligan arbetat aktivt tillsammans med studenter och forskare vid Blekinge Tekniska Högskola (BTH), framförallt med masterstudenter från magisterprogrammet i strategiskt ledarskap för hållbarhet. BTH är en av Sveriges tydligast profilerade högskolor, där IT och innovation för hållbar tillväxt står i fokus. MSLS-programmets strategiska fokus på hållbarhet lockar studenter från hela världen.