OMGÅNG 21

SDHL, HockeyAllsvenskan och SHL har tillsammans med Börje Salmings nystartade stiftelse beslutat att vika omgång 21 för att stötta Börje och alla andra som årligen drabbas av sjukdomen ALS. Ligorna kommer tillsammans uppmärksamma behovet av forskning mot ALS och samla in pengar till stiftelsen genom en rad olika aktiviteter. Tillsammans donerar även ligorna 1000 kronor per gjort mål i samtliga ligor under omgångshelgen.

» Läs mer om initiativet

Vad är ALS?

Amyotrofisk lateralskleros, ALS, är en sjukdom som angriper de motoriska nervcellerna (de som styr musklernas rörelser) i hjärnan och ryggmärgen. Först skadas nervcellerna, och så småningom förstörs de. Hos den som drabbas visar sig nervskadorna genom muskelförtvining och förlamning. Eftersom det bara är de motoriska nervcellerna som angrips, påverkas inte medvetandet. Även hos en ALS-drabbad som är totalt förlamad fungerar förståndet helt normalt. ALS är en dödlig sjukdom, och än finns inget botemedel.

Börje Salmings ALS-stiftelse

Börje Salmings ALS-stiftelse har som ändamål att främja medicinsk vetenskaplig forskning för att öka förståelsen och förbättra behandlingen av amyotrofisk lateralskleros, ALS. Stiftelsen ska också skapa initiativ vars syfte är att underlätta och ge ett stöd för drabbade och anhöriga.

Läs mer:

» Börje Salming ALS-stiftelse

Vill du stödja stiftelsens arbete? Swisha valfritt belopp till 123 383 14 84.

ARTIKLAR

HÄLSNINGAR