Leksand till playoff efter derbykross
2016-03-10

Leksand är vinnare av slutpelsserien! I ett laddat Daladerby gick laget ut och smällde in sex mål, hämtade upp avståndet i tabelltoppen och passerade Mora. Segersiffrorna skrevs till 6-0 inför 7000 i publiken.

Förutsättningarna var glasklara inför seriefinalen mellan Leksand och Mora. Hemmalaget Leksand var pressade att vinna med minst fyra mål för att kunna ta sig förbi i tabelltoppen. Det var därmed kraftig fördel Mora, som toppade slutspelsserien på tre poäng före Leksand inför slutomgången.

Men Leksand trampade gasen i botten från start och redan efter 3.50 öppnade Robin Jacobsson målskyttet. Uddamålsledningen stod sig sedan fram till början på mittperioden, där Johan Olofsson ökade på till 2-0. Jon Knuts satte sedan dit trean i numerärt överläge och plötsligt var det stort drama i Tegera Arena.

Med klockan på 1.51 i den tredje perioden kom sedan det 4-0-mål som tog Leksand upp på playoffplats. Johan Porsberger slog till på pass från Anton Karlsson och därifrån var det Mora som tvingades att jaga.

Henrik Haukeland var dock omutlig i hemmamålet och stoppade totalt 32 skott under kvällen. Mora blev alltmer desperata och gästerna satsade på en extra utespelare i slutskedet. Då kunde istället Leksand stänga butiken, via varsitt mål av Johan Olofsson och Daniel Bertov.

Resultatet skrevs till smått sanslösa 6-0 och Leksand klarade därmed av den tuffa uppgiften att hämta upp avståndet. I slutspelsseriens sista omgång tog man de tre poäng som lyfte laget förbi Mora i tabelltoppen. Leksand vinner därmed serien och avancerar vidare till playoff, där Tingsryd står för motståndet.

Matchstatistik Leksand-Mora 6-0

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga 11:e mars klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.

Hannes Feldin