Timrå vann toppmötet och Tingsryd vann målkalaset
Publicerad: 2020-12-27
Timrå uddamålsvann toppmötet mot Björklöven och samtidigt så vann Tingsryd ett svängigt och målrikt möte mot Kristianstad.

Timrå - Björklöven 3-2

Målskyttar Timrå: Jens Lööke 2, Jacob Blomqvist

Målskyttar Björklöven: Alexander Deilert, Alexander Wiklund

Noterat:

– Toppmatch mellan ettan och tvåan i tabellen, och dessutom ett hett rivalmöte. Till slut kunde Timrå slå tillbaka Björklöven med 3-2. Det var ett trendbrott eftersom Björklöven innan dess hade sex raka vinster mot just Timrå.

– Powerplay och Jens Lööke var segervapnet för Timrå. Lööke tryckte nämligen in både 1-0 och 2-1 i just powerplay, båda gångerna efter förarbete av Albin Lundin och Jonathan Dahlén. Tredje målet tilldömes Timrå efter att Jacob Blomqvist rivits ner precis innan han skulle lägga in pucken i tom bur.

– Båda målvakterna gjorde fina insatser. Jacob Johansson i hemmakassen motade 23 av 25 skott och noterade en räddningsprocent på 92,0 % medan Kevin Poulin i bortamålet räddade 29 av 32 skott och noterade en räddningsprocent på 90,6 %.

– Timrå har vunnit arton av de nitton senaste matcherna och segern idag innebär att man drygar ut serieledningen. Timrå är nu tolv poäng före Löven, och har dessutom en match mindre spelad.

– Björklöven åkte på tredje raka förlusten.

Kristianstad - Tingsryd 4-6

Målskyttar Kristianstad: Gustav Willman Borvik 2, Erik Flood, Alexander Molldén

Målskyttar Tingsryd: Gustav Olhaver 2, Simon Norberg, Ludvig Elvenes, Oliver Nilsson, Joachim Nermark

Noterat:

– Tingsryd slog tillbaka Kristianstad med 6-4 i en svängig match. Kristianstad tog ledningen med 1-0, men Tingsryd vände innan den första perioden var slut och tog ledningen med 2-1. I mittperioden tog Kristianstad tillbaka taktpinnen och via tre raka mål så var det skånsk 4-2-ledning. Tingsryd svarade med att reducera till 3-4 strax efter 4-2-målet, och i tredje perioden gjorde smålänningarna tre raka mål och vann alltså med 6-4 till slut.

– Hemvändaren Gustav Olhaver hade stor del i Taif-segern. Han sköt matchvinnande 5-4 med tre och en halv minut kvar, och skickade sedan in även 6-4 i tom bur.

– Gustav Willman Borvik hade en stor match för Kristianstad. Han sköt två mål och noterade en assist, coh gjorde alltså totalt tre poäng. Tidigare under säsongen hat norrmannen noterat sex poäng på arton matcher.

– Tingsryd har haft det tufft en tid med bara en seger på sex matcher, men nu blev det alltså en trepoängare igen.

– Kristianstad hade innan förlusten två raka hemmasegrar.

Sena matcherna

17.30 Vita Hästen - Västerås
17.30 Almtuna - Väsby
17.30 AIK - Mora

Jonas Gustavsson