Fredagsmeny: "11 raka, debut, vinnartrend"
Publicerad: 2022-12-02
Vad är en fredag utan en riktigt fyllig fredagsmeny? HockeyAllsvenskan bjuder alltid på underhållning på just fredagar!

Fredagsmenyn 2 december:

MODO JAGARE ELFTE (!) RAKA SEGERN

MoDo har vunnit tio (!) raka matcher och jagar elfte vinsten i följd när man ställs mot Kristianstad på botaplan i kväll. Bara tolv lag har lyckats vinna elva eller fler matcher i rad (inklusive segrar efter övertid eller straffar) sedan ligastarten 2005, bland annat just MoDo som vann tolv raka matcher säsongen 2019/20. Vinner ångermanlänningarna i kväll så tar man sig således in i en exklusiv skara.

JOHAN GARPENLÖVS DIF-DEBUT

I måndags meddelade Djurgården att Joakim Fagervall entledigas från sitt jobb och att Johan Garpenlöv kliver in som ny huvudtränare. I tisdags, i 5-1-segern mot Mora, så ledde assisterande tränarna Marcus Ragnarsson och Michael Holmqvist laget, och under onsdagen höll Garpenlöv sin första träning. I kvällens hemmamatch mot Tingsryd blir det coachdebut för Garpenlöv. Hur presterar DIF då?

FREDRIC ANDERSSONS COMEBACK

I kväll är det äntligen dags för Fredric Andersson att göra säsongsdebut. Björklöven-kaptenen skadade sig under försäsongen och har varit borta sedan dess, men i kväll blir det alltså spel mot Västervik. 34-åringen är ett välkommet tillskott, inte bara för sitt spel och sina ledaregenskaper, utan också för att Löven haft en radda spelare borta på grund av skador senaste veckorna.

{!A}

VITA HÄSTEN VILL UTÖKA SVIT

Vita Hästen hemma och borta är två skilda världar. Anders Olssons gäng har nio (!) raka förluster på bortaplan, men har samtidigt fyra raka vinster på hemmaplan där man slagit i tur och ordning Tingsryd, Almtuna, Västervik och Östersund. I kväll ställs Vita Hästen mot Mora i Himmelstalundshallen. Tar Norrköping-laget sin femte raka hemmaseger då?

OSKAR ASPLUND BYGGER NY SVIT

I början av säsongen gjorde Almtuna-backen Oskar Asplund poäng i sju raka matcher vilket är den tredje längsta poängsviten (delat med fyra andra spelare) av en junior sedan ligastarten 2005. I onsdags sköt Asplund det matchvinnande målet mot Västervik och gjorde därmed poäng för sjätte matchen i rad, och i kväll kan han således notera poäng i sju raka matcher - igen. Ingen annan junior har lyckats notera en sjupoängssvit två gånger. Längsta poängsviten av en junior noterades av Pontus Åberg i Djurgården 2012/13. Han gjorde poäng i tio raka matcher.

ISAK MANTLERS VINNARTREND

Nykomlingen Östersund går överraskande bra och en stor del i det är keepern Isak Mantler. Faktum är att 23-åringen har vunnit fem av sina fem senaste starter. ÖIK har vunnit fem av de sju senaste kamperna, men i båda förlustmatcherna så är det Oliver Dackell som stått mellan stolparna. I kväll ställs Östersund mot Södertälje i Scaniarinken, och får Mantler chansen från start så har han således chansen att ta sin sjätte raka seger.

Jonas Gustavsson