Matchguide: Fyra heta matcher väntar!
2022-10-05
Det spelas fyra heta matcher i dag! Går Karlskoga upp i serieledning? Tar Vita Hästen och Tingsryd sina första segrar? Spräcker Södertälje powerplay-nollan? Får Mora ordning på målskyttet? Svaren kommer i kväll!

FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Hockey är bäst på plats i arenan!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

DAGENS TABLÅ

19.00 Björklöven - Almtuna, Winpos Arena
19.00 Mora - AIK, Smidjegrav Arena
19.00 Södertälje - Vita Hästen, Scaniarinken
19.00 Tingsryd - Karlskoga, Dackehallen

TABELLEN

{!E}

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Tingsryd mot Karlskoga i dag. Då bjuds det bland annat på:

» I uppsnacket blir det bland annat intervjuer med Viktor Lennartsson, Tingsryd, och Åke Stakkestad, Karlskoga.
» I första pausen blir det en längre intervju med Tingsryd-tränaren Fredrik Glader.
» I andra pausen analyseras nyförvärven i Karlskoga.
» Alla mål från alla matcher!

VÄRT ATT VETA

{!A}

» Björklöven har inlett säsongen med två förluster på tre matcher och kommer närmast från en 0-4-torsk mot AIK på Hovet.

» Efter dubbla förluster i säsongsinledningen så plockade Almtuna första segern senast genom att 5-1-vinna på hemmaplan mot Tingsryd.

» Almtuna-forwarden Viktor Hertzberg missade premiären men har sedan kommit tillbaka och gjort mål i två raka matcher.

» Björklöven-forwarden Alex Hutchings har gjort 97 allsvenska mål och är således bara tre fullträffar från milstolpen 100 mål. Ingen utländsk spelare har tidigare nått den milstolpen.

{!B}

» Mora spelar fjärde raka hemmamatchen. Efter segern mot Vita Hästen i premiären så har det blivit dubbla förluster: 2-4 mot Karlskoga samt 2-3 mot Kristianstad.

» AIK har vunnit två av tre matcher i inledningen och kommer närmast från en 4-0-viktoria mot Björklöven. Där var Niklas Lundström strålande i målburen och svarade för hela 41 räddningar.

» AIK-kaptenen Christian Sandberg står noterad för 299 allsvenska poäng och är således bara en pinne från milstolpen 300 poäng i ligan.

» Mora är ligans skottgladaste lag så här långt med 106 skott på mål på tre matcher, men effektiviteten på 6,6 % är fjärde sämst i ligan.

{!C}

» Södertälje har förlorat två av tre matcher i säsongsinledningen och kommer närmast från en 1-4-torsk mot Djurgården.

» Vita Hästen är ligans enda nollpoängare så här långt. Det har blivit tre raka förluster och senast föll laget med 5-6 mot MoDo.

» Södertälje är enda laget i ligan som ännu inte gjort mål i powerplay. Där har Vita Hästen öppnat bättre med tre mål på tio försök vilket innebär en effektivitet på 30 %.

{!D}

» Tingsryd har inlett säsongen med tre raka förluster och bara en inspelad poäng. Målskyttet har brustit hittills där laget bara gjort två mål på tre kamper.

» Karlskoga har å andra sidan inlett med tre raka segrar där man plockat åtta av nio möjliga poäng. Vinner värmlänningarna efter ordinarie tid så går man upp i serieledning efter fyra spelade omgångar.

» BIK-backen Henrik Larsson har gjort sex poäng i de tre första matcherna, den femte bästa poängöppningen av en back någonsin i ligan.

» Karlskoga har varit glödheta i powerplay i inledningen. Fem mål på elva försök ger en effektivitet på 45,5 % vilket är bäst i ligan.

Jonas Gustavsson