Matchguide: Tredje raka för "nya" BIK?
Publicerad: 2017-12-02
Lördagen bjuder på två matcher i HockeyAllsvenskan - och bland annat så jagar Karlskogas nya tränare en tredje raka seger mot ett topplag.

DAGENS TABLÅ

15.15 Björklöven - Västervik, T3 Center
18.00 Karlskoga - Leksand, Nobelhallen
» Se matcherna på C More
» Hör matcherna på Radiosporten


VÄRT ATT VETA

Tre av fyra kan spela
Karlskoga drabbades av hela fyra skador senast mot Oskarshamn, men det är bara Axel Lindström som tvingas stå över mot Leksand. Carl Berglund kliver in på Lindströms plats medan Adam Byström Johansson kommer in som extraforward, skriver Karlskoga på sin hemsida.
Sedan tidigare saknas Victor Berglind, Daniel Bernhardt och Erik Brissle.
Karlskogas nya tränare Niklas Czarnecki och Daniel Wessner har fått en smakstart med två segrar på två matcher, dessutom mot topplagen Timrå och Oskarshamn. Nu hoppas man vinna mot nästa topplag då seriefyran Leksand väntar.
Innan tränarbytet var man inne i en negativ trend med tio förluster på elva matcher.
– Det har väl blivit en liten nystart. Det är förjäkligt att det blev som det blev, men vi har pratat om att starta om på ny kula och se framåt, säger lagkaptenen Mikael Eriksson till Karlskogs hemsida.

Nyförvärvet trivs
Matt Carey gjorde debut för Leksand senast och trivs redan i dalaklubben. I första matchen spelade han i samma kedja som Johan Porsberger och Oskar Lang.
– De är fantastiska hockeyspelare båda två. Porsberger har ett väldigt bra skott, och Lang är helt klart en av de allra snabbaste spelare jag har spelat med. Han är en riktig krigare. För egen del känner jag att jag har mycket mer att ge, men jag förstår ju också att jag kan behöva lite tid för att komma in i allt. Det var en stor skillnad att spela här, jämfört med det jag är van med från tidigare, säger Carey till Leksands hemsida.
Ikväll ställs Leksand mot Karlskoga.
– Karlskoga ligger inte så högt upp i tabellen, men vi är inställda på att jobba hårt och ska göra allt för att få bra utdelning, säger Carey.

Vill ta revansch på sig själva
Björklöven bröt en tre matcher lång förlustsvit genom att 4-1-vinna mot AIK senast.
Nu vill Umeålaget bygga en vinstsvit istället, och Joakim Fagervall menar att just det är viktigare än att ta revansch på just Västervik efter förlusten mot smålänningarna tidigare i höstas:
– Jag är mer sugen på att revanschera de här prestationerna som varit dåliga, att vi kan göra en räcka bra prestationer. Det är mer intressant än senaste resultatet mot Västervik, säger Fagervall till klubbens hemsida.

Plockat upp spelare på vägen
Västervik har haft en tuff höst med skador. Jörgen Karterud blir borta resten av säsongen och nu kommer också besked om att Victor Öhman inte lär spela mer innan jul.
På väg till Umeå så plockade VIK upp Tony Pappila som varit utlånad till Lindlöven en tid, och han blir extraforward mot Björklöven. Västervik skriver på sin hemsida att det blir sista matchen i klubben för backen Kim Johansson, som efter att ha fått dåligt med speltid nu återvänder till Luleå.
Löven är starka hemma medan Västervik är svaga borta, och VIK-coachen Roger Forsberg trycker på att starten blir viktig:
– Matchöppningen blir jätteviktig för oss. Vi måste spela med stor uppoffring och hålla det väldigt enkelt i början för att låta matchbilden sätta sig, säger Forsberg till vt.se.


HETA LIRARE

Karlskogas Gustaf Thorell har gjort poäng i fyra raka hemmamatcher - och lagkamraten Juliuz Persson har gjort sex poäng på de tre senaste hemmamatcherna.


LÄS MER

» Joakim Fagervall inför Västervik
» Stefan Andersson inför Västervik
» Inför BIK - Leksands IF
» Matt Carey inför BIK-LIF
» Inför Björklöven borta

Jonas Gustavsson