Matchguide: Viktiga matcher för Södertälje och Karlskoga!
Publicerad: 2023-03-24
Viktiga matcher för Södertälje och Karlskoga i kväll. Södertälje behöver vinna mot Mora för att inte få matchbollar emot sig och Karlskoga måste vinna mot Djurgården för att säsongen inte ska vara över.

FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Hockey är bäst på plats i arenan!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

DAGENS TABLÅ

19.00 Södertälje - Mora, Scaniarinken
19.00 Karlskoga - Djurgården, Nobelhallen

KVARTSFINAL

Avgörs i bäst av sju matcher där vinnaren går vidare till semifinal och där förloraren spelat färdigt för i år.

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Södertälje mot Mora i kväll. Då bjuds det bland annat på:

» Inför matchen blir det intervjuer med Nikola Pasic, Södertälje, och Fabian Ilestedt, Mora.
» I första pausen gästar Södertäljes skadade forward Linus Videll studion.
» I andra pausen diskuteras Brynäs som är klara för spel i HockeyAllsvenskan till nästa säsong.

VÄRT ATT VETA

{!A}

» Södertälje 3-1-vann senaste matchen, den första hemma i Scaniarinken, och reducerade därmed matchserien till 1-2 i matcher.

» Viktig match för Södertälje i kväll. Vinst betyder 2-2 i matcher och öppet inför fortsättningen, förlust innebär 1-3-underläge i matcher och att det måste bli seger uppe i Smidjegrav Arena i match fem.

» Det har varit lite av målvakternas matchserie så här långt. Både Nikita Tolopilo, Södertälje, och Andreas Ljunggren, Mora, har storspelat och har en räddningsprocent på 94,0 % respektive 92,9 %.

» "Det är tajt mellan matcherna, vi hinner inte lösa så många saker på träningarna då utan fokus får bli matcherna och att hålla kropparna hela och friska", säger Södertäljes tränare Magnus Bogren till lt.se.

{!B}

» Djurgården vann första matchen i Nobelhallen med 3-0 och har därmed 3-0 i matcher. Det betyder att Djurgården kan stänga matchserien i kväll samtidigt som Karlskoga är tvingade att vinna för att inte säsongen ska ta slut.

» Djurgården har målskillnaden 11-2 sett över de tre första matcherna i kvartsfinalserien.

» Karlskoga har bara vunnit en av de nio senaste matcherna. Med slutet av grundserien medräknat så står värmlänningarna på fem raka förluster.

» Djurgårdens lagkapten Marcus Krüger har gjort ett starkt slutspel. Han noterade tre assist senast och har gjort fem poäng i de tre första kvartsfinalmatcherna.

» "De spelar väldigt kompakt försvarsspel och då måste man vara ännu mer noggrann med linjerna och få ned pucken på djupet. Vi pratar om det hela tiden men Djurgården gör det väldigt bra i sitt försvar", säger Karlskogas tränare Karl Helmersson till klubbens hemsida.

Jonas Gustavsson