Björklöven tippade etta: "Vi är förtjänta av det"
Publicerad: 2022-09-19
Tränarna tippar att Björklöven vinner HockeyAllsvenskan. "Vi har gjort oss förtjänta av det", säger kaptenen Fredric Andersson.

Samtliga tränare har tippat tabellen i HockeyAllsvenskan.

Etta på listan?

Björklöven.

– Det känns bra och det är något som vi har gjort oss förtjänta av. HV71 var ju tippade att vinna i fjol och de vann ju också, så vi ser det som ett gott omen, säger kaptenen Fredric Andersson.

– Vi har jobbat oss till den här positionen och de här förväntningarna. Det har tagit lite tid, men gör man bra saker över tid så händer det också bra saker.

Det sägs ju att om man är ett ständigt topplag så går man upp till slut?
– Så tror jag verkligen att det är. Det handlar om allt i livet. Har man ett tydligt mål och är nära hela tiden så händer det till slut. Sedan är det svårt att uppnå, det är en tuff resa dit. Det gäller att ha lite tur, vara skadefria och spela sin bästa hockey under den största pressen.

Hockeysuget är enormt i Umeå.

Engagemanget märks i surret på stan, på läktarna i arenan och när Björklöven gör insamlingar.

– Umeå är en helt otrolig stad att spela hockey i. Intresset och engagemanget märks hela tiden. På sommaren, i affären och ute på promenad med barnvagnen. Det går aldrig att komma undan hockeyn, det är fantastiskt, säger Fredric.

– Det känns som supportrarna har hur mycket ork som helst. Jag vet att de kommer att visa samma engagemang till den dagen vi tar steget upp.

Fredric Andersson fyller 34 år i oktober men känner inte av några ålderskrämpor.

Lövens tydliga SHL-satsning hjälper till att hålla gnistan vid liv.

– Vi är på The Winery Hotel och jag känner mig som ett rödvin, jag blir bara bättre med åren, haha. Jag känner mig enormt inspirerad i år. Att vi har som mål att ta upp Björklöven i SHL fungerar som en väldigt stark gnista.

Du vikarierade lite som back i fjol, det sägs ju att forwards kan förlänga karriären med fem år om man kliver ner på backen?
– Haha, jag har i alla fall visat att jag inte gör bort mig på den positionen, om det skulle behövas får jag väl kliva ner igen.

TRÄNARNAS TIPPNING

1 Björklöven
2 Djurgården
3 MoDo
4 Västerås
5 Södertälje
6 Karlskoga
7 AIK
8 Mora
9 Kristianstad
10 Vita Hästen
11 Västervik
12 Tingsryd
13 Almtuna
14 Östersund

Jonas Gustavsson