Hemmadominans och två tajta bortasegrar!
Publicerad: 2022-10-26
Det var hemmadominans under onsdagskvällen när AIK, Björklöven, Mora, Västerås och Vita Hästen vann sina matcher. Tingsryd och MoDo bröt trenden genom att ta uddamålsvinster på bortaplan.

» Bilder från alla matcher!

Björklöven - Almtuna 4-1

» Oliver Johansson klev fram för Björklöven. Efter sju poänglösa matcher så skickade 19-åringen in dubbla puckar: matchvinnande 2-1 och avslutande 4-1.

» Alex D'Orio vaktade buren i Björklöven. Han motade 18 av 19 skott och noterade en räddningsprocent på 94,7 %.

» Björklöven plockade fjärde raka hemmavinsten.

» Almtuna åkte på tredje raka förlusten och har bara gjort ett mål i de tre matcherna.

Målskyttar Björklöven: Oliver Johansson 2, Jacob Andersson, Gustav Possler
Målskyttar Almtuna: Valdemar Johansson

Mora - Djurgården 2-1

» Olle Strandell blev matchvinnare för Mora efter att ha tryckt in 2-1-pucken i powerplay mitt i den tredje perioden.

» Andreas Ljunggren vaktade Mora-buren. Han motade 25 av 26 skott och noterade en räddningsprocent på 96,2 %.

» Moras trend med att vinna och förlora varannan match fortsätter. Så har det sett ut för dalalaget över de åtta senaste omgångarna.

» Djurgården hade fyra raka segrar och poäng i åtta raka matcher innan dagens förlust. Noterbart är också att målvakten Carl Lindbom efter åtta raka vinster fick uppleva höstens första förlust.

Målskyttar Mora: Kevin Hancock, Olle Strandell
Målskyttar Djurgården: Tim Söderlund

Karlskoga - Tingsryd 1-2 (PS)

» Anton Gradin blev stor hjälte för Tingsryd efter att ha avgjort på straffar med sitt sjätte mål den här säsongen. Han spelade även fram till lagets 1-0-mål.

» Daniel Rosengren vaktade buren för Tingsryd. Han motade 26 av 27 skott och noterade en räddningsprocent på 96,3 %.

» Tingsryd tog andra raka segern och smålänningarna har poäng i fem av de sju senaste kamperna.

» Karlskoga hade tre raka segrar innan dagens förlust.

Målskyttar Karlskoga: Alexander Leandersson
Målskyttar Tingsryd: Jacob Lundegård, Anton Gradin

Västerås - Kristianstad 5-1

» Efter tre raka hemmaförluster så fick Västerås till ett trendbrott i ABB Arena.

» Johan Gustafsson i Västerås-målet var bara drygt fem minuter från att hålla nollan. Han motade 24 av 25 skott och noterade en räddningsprocent på 96,0 %.

» Lukas Zetterberg gjorde mål för Västerås och forwarden har gjort poäng i åtta av nio matcher i höst.

» Kristianstad har förlorat fem av de sex senaste matcherna.

Målskyttar Västerås: Lukas Zetterberg, Alexander Lindelöf, Lukas Zetterberg, Jesper Kokkonen, Mikael Frycklund
Målskyttar Kristianstad: Theo Pistek

AIK - Östersund 7-3

» Efter tre raka förluster så blev det rejäl islossning för AIK som tog en klar seger mot Östersund.

» Daniel Muzito Bagenda var den stora härföraren med ett hattrick. Han gjorde 1-0, 4-2 och 5-2. Han har nu gjort fem mål i de fyra senate kamperna.

» Jake McGrew skickade in 7-3-målet och gjorde därmed sitt första allsvenska mål.

» Östersund åkte på andra raka förlusten efter att ha vunnit tre raka matcher innan dess.

Målskyttar AIK: Daniel Muzito Bagenda 3, Richard Gynge, Oscar Öhman, Dalibor Dvorsky, Jake McGrew
Målskyttar Östersund: Karl Johansson 2, Alexander Anderberg

Vita Hästen - Södertälje 4-2

» Efter tre raka förluster så blev Vita Hästen ett vinnande lag igen.

» Det stod 2-2 med bara tre minuter kvar att spela. Då satte Andreas Söderberg 3-2. Filip Lennström kunde sedan stänga matchen i tom bur.

» Adam Ohre vaktade Vita Hästen-kassen. Han motade 26 av 28 skott och noterade en räddningsprocent på 92,9 %.

» Södertälje åkte på tredje raka förlusten på bortaplan. Laget har spelat fyra raka matcher utan att ta någon trepoängare.

Målskyttar Vita Hästen: Victor Öhman, Arvid Degerstedt, Andreas Söderberg, Filip Lennström
Målskyttar Södertälje: Albert Sjöberg, Emil Alba

Västervik - MoDo 0-1

» MoDo-keepern Kristers Gudlevskis motade samtliga 33 skott och höll sin andra raka nolla.

» Josh Dickinson sköt matchens enda mål när han petade in 1-0 knappt fem minuter in i den första perioden. Kassen snickrades ihop i powerplay.

» Västervik vann skotten med 33-19.

» MoDo har poäng i fem raka matcher där man plockat tretton av femton poäng.

» Västervik har spelat sex raka matcher utan att ha lyckats ta någon trepoängare.